Головна Статті Дозвілля дизайн та інтер'єр Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих
commentss Cтатті Всі новини

Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих

Моторошно ефектний декор житла, стильне сервірування та магічне частування

30 жовтня 2023, 20:10
Поділіться публікацією:

Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих

Оформлюємо помешкання на Хелловін. Фото з відкритих джерел.

Для українців осіннє свято Хелловін – скоріше данина сучасній моді та спроба адаптувати міжнародні традиції. А ще для дорослих – це повернення до казки, щоправда містичної та наповненої темними силами. Але для цього сучасний інтер'єр потрібно перетворити на чудовий світ із незвичайними предметами.

Перше, що спадає на думку, – гарбуз. Однак не лише цей культовий овоч допоможе перетворити обстановку. Спробуємо відійти від банальних Джеків зі свічками, тим більше, що є безліч варіантів, як прикрасити оселю. А ще Хелловін – своєрідна репетиція новорічного декорування, коли вибираються акцентні зони, на котрі буде спрямована загальна увага гостей. Ну а якщо таких "інстаграмних" куточків у вашій оселі немає, то саме час подумати, де і за допомогою чого їх створити.

Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих - фото 2

Оскільки Вечір усіх святих асоціюється з осінню, в інтер'єрі будуть чудово виглядати помаранчеві, бордові, червоні та всілякі жовті тони. Звичайно, ніхто не збирається міняти оббивку дивана та крісел, перефарбовувати меблі. Але змінити текстиль – штори, скатертину, декоративні подушки і м'які сидіння на стільцях або табуретках цілком можна. Тим більше, що червоний текстиль ви зможете потім використовувати й у новорічному оформленні.

Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих - фото 3

Якщо не хочете вкладати гроші в обновки для дому, придбайте в магазині тканин невеликий відріз яскравого штучного шовку, атласу, фіолетового або чорного оксамиту, органзи незвичайного відтінку або різнокольорову сіточку. Зробіть драпірування на стіні, накиньте тканину на улюблене крісло – ось побачите, як зміниться кімната. А щоб додати інтер'єру фактурності, дістаньте свої яскраві в'язані светри і просто одягніть в них диванні подушки, заправивши всередину рукава. З тканини можна вирізати очі, а зіниці зробити з великих ґудзиків – і предмети тоді оживуть.

Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих - фото 4

На вхідні двері або двері у вітальню можна повісити похмурий вінок із чорними квітами з тканини, помаранчевою горобиною, а також вирізаним із паперу силуетом чорної кішки чи ворони. Такий елемент декору можна зробити з гілок чи лози, а потім пофарбувати гуашшю у чорний колір.

Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих - фото 5

Якщо ви прихильник мінімалізму в інтер'єрі і взагалі не хочете змінювати щось в обстановці, можете просто вирізати з чорного паперу кажанів різного розміру. Зграйка на стінах і стелі  вирішить питання з хеллоуїнським антуражем.

Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих - фото 6

Тема вінтажу теж дуже актуальна, навіть якщо його взято не з бабусиної скрині, а придбано в магазині. Металеві та дерев'яні свічники, грамофон, канделябри, старі металеві будильники, скриньки, вази з металу, віяла – все можна розставити на комоди і задрапірувати білою або чорною павутинкою. А на неї посадити вирізаних з паперу або пластикових кажанів, павучків або просто вирізати з кольорового паперу листя. Осінній букет можна зібрати і напередодні в парку, а потім прогладити кленове та дубове листя праскою, щоб воно не згорталося. У плетені вази або кошики можна покласти червоні яблука, жовті груші та айву, горіхи та жолуді, додати гілочки сухої гортензії, очерету, стебла пшениці.   Ще один цікавий варіант – рами для картин, розвішані купкою на стіні та завішені прозорою тканиною. Вони асоціюватимуться із занедбаним будинком чи горищем, де живуть привиди.

Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих - фото 7

Ще один важливий елемент декору на Хелловін – великі та маленькі, яскраві та просто білі свічки. Їх багато не буває. Запалені пізно увечері вогники можна поставити на підвіконня, і тоді язички полум'я відображатимуться у вікні. Тільки подбайте про те, щоб штори не потрапили в "гарячі обійми" свічок.

Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих - фото 8

Духи приходять опівночі, а підкреслити тему подорожі у просторі та часі можна за допомогою старих металевих будильників, настінних годинників, стрілки яких вказують, що настала опівніч. Великий круглий годинник можна вирізати з картону і фломастером намалювати циферблат. Назад у минуле можна вирушити за допомогою старих пожовклих книг, які стовпчиками стоять на тумбочках і навіть на підлозі. Ці арт-об'єкти також можна прикрасити павутинкою.

Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих - фото 9

Якщо пам'ятаєте, рівно опівночі гарбуз перетворюється на карету. Але це в казці, а в нашій містичній реальності метаморфози гарбуза не такі кардинальні. Можна просто перефарбувати ці символи свята в інший колір. Наприклад, золотий, срібний, бузковий, яскраво-рожевий, синій, чорний чи білий. Особливо цікаво такий декор виглядатиме у графічному інтер'єрі. До речі, чорно-біла обстановка зараз у моді, а з нею і елегантний смугастий гарбуз-зебра.

Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих - фото 10


Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих - фото 11

А якщо у вас є клейовий пістолет, то можна наклеїти на пофарбований у яскравий колір гарбуз  квіти. Вийде шедевр у дусі Фріди Кало. З гарбуза можна зробити вазу для квітів чи флористичної композиції з листям. А можна зробити заглиблення для свічки та приклеїти до овочів пухнасті чорні лапки – вийде павучок. Можна надіти на гарбуз окуляри та капелюх, і тоді вийде новий кумедний персонаж.

Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих - фото 12

З інтер'єром закінчили, тепер можна братися за сервірування та оформлення столової зони. Чорна скатертина, яскраві або чорні тарілки, серветки з мішковини та дерев'яні ложки – оформлення місця трапези може бути як підкреслено розкішним, так і в народних мотивах. Тим, хто вибрав варіант "дорого-багато", потрібно підібрати золотисте столове приладдя та кільця для серветок. А також кришталеві келихи з гарною гранчастою поверхнею.

Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих - фото 13

На чорному тлі будуть ефектно виглядати: червоні та помаранчеві грона горобини або калини, букетики з плодами червоного шипшини або білого сніжноягідника, хаотично розкидані помідори-чері або навіть голівки часнику. А у блюдця можна покласти помаранчеві мандаринки, на яких чорним маркером намальовані різні обличчя. Загалом із відтінками краще не переборщувати, як і з декором. Виберіть кілька тонів для сервірування та однотипних предметів. Тоді не буде відчуття безладу та ефекту нагромадженості.

Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих - фото 14

Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих - фото 15

Чарівне меню на Хелловін – це вишенька на торті свята. Забудьте про банальні гарбузові пироги, крем-супи, салати та фриттати. У такий вечір можна забути про ЗОЖ і подати крихітні різнокольорові тістечка чи рум'яні булочки у формі цього овочу. А якщо вам хочеться внести нотку жаху в галасливе застілля, запропонуйте гостям скуштувати десертне печиво у вигляді пальчиків відьми.

Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих - фото 16

Якщо ж компанія попросила спекти піцу, то сир можна натерти окремими купками, щоб вийшли маленькі симпатичні привиди. З чорних оливок потрібно зробити їм очі, а поруч посадити крихітних павучків, теж зроблених з оливок. Такими ж комахами можна прикрасити фаршировані яйця з креветками, кальмарами, мідіями чи грибами.

Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих - фото 17

Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих - фото 18

 Чудово виглядатимуть сирні кульки з чипсами, що нагадують вушка і крила кажанів. А шанувальникам мультфільму "Корпорація монстрів" напевно припаде до душі панна котта "жахливе око" з ківі у головній ролі.

Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих - фото 19

  Мигдальні печива з павучками та павутиною з цукрової глазурі або випічка у вигляді білосніжних привидів – рецепти таких оригінальних страв легко можна знайти в інтернеті. А якщо у вас немає навичок кондитера, краще замовити таке частування у справжніх чарівниць.

Не гарбузом єдиним: як прикрасити помешкання та стіл на Вечір усіх святих - фото 20




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини