Головна Новини Дозвілля Світові тренди Біткоїн на порозі нового рекорду: як віртуальні гроші стають новим золотом
commentss НОВИНИ Всі новини

Біткоїн на порозі нового рекорду: як віртуальні гроші стають новим золотом

На початку тижня біткоїн вразив фінансовий світ, досягнувши нової значущої віхи.

5 березня 2024, 12:01
Поділіться публікацією:

Учора, вартість біткоїну досягла дворічного піку, долаючи рубіж 65 000 доларів за монету.

Біткоїн на порозі нового рекорду: як віртуальні гроші стають новим золотом

Біткоїн близький до нового рекорду

Спочатку під час азіатських торгових сесій було зафіксовано зростання, яке продовжилося Вже на початку торгів у Європі, ціна криптовалюти досягла позначки 65 537 доларів.

Зазначається, що абсолютний рекорд ціни біткоїну було встановлено у листопаді 2021 року, коли за один біткоїн пропонували до 68 999,99 доларів.

Як з'явився Біткоїн

Біткоїн з'явився в інтернеті 2009 року. Це був новий вид грошей, який можна було використати лише в інтернеті. Головне, що відрізняло Біткоїн від звичайних грошей, — те, що за ними не стояло жодного банку чи уряду. Ці гроші створила людина з вигаданим ім'ям Сатоші Накамото, яка хотіла, щоб люди могли обмінюватися коштами безпосередньо, без посередників, просто та анонімно.

На початку Біткоїном цікавилися лише деякі технічні фахівці та любителі новинок. Але згодом усе змінилося. Біткоїн почав коштувати дорожче, про нього заговорили в новинах, і до нього виник великий інтерес.

Існує кілька причин, чому Біткоїн став таким популярним. Насамперед, це можливість відправляти гроші будь-кому у світі без великих комісій і складнощів. Потім люди побачили в Біткоїні спосіб заробітку, тому що його вартість стала зростати дуже швидко. Дехто вважає Біткоїн захистом від інфляції, тому що кількість Біткоїнів обмежена — їх не може бути більше 21 мільйона.

Звісно, у Біткоїна є й недоліки. Його ціна може сильно змінюватися, що робить його не надійним способом зберігання грошей. Також є питання щодо його використання у незаконних оборудках через анонімність транзакцій.

Незважаючи на це, Біткоїн та інші криптовалюти продовжують привертати увагу. Вони пропонують цікавий експеримент у світі фінансів, де кожен може стати частиною нової системи обміну грошима, яка може колись стати нормою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини