Головна Новини Дозвілля подорожі 10 найнесподіваніших фактів про Хорватію
commentss НОВИНИ Всі новини

10 найнесподіваніших фактів про Хорватію

Хорватія може похвалитися не тільки морем - 10 цікавих фактів, що надихнуть вас поїхати в цю маленьку країну і відвідати місця, які ви раніше не бачили

15 лютого 2021, 15:24
Поділіться публікацією:

Хорватія — країна на півдні Центральної Європи і заході Балканського півострова, колишня союзна республіка в складі Югославії, здобула незалежність в 1991 році.

10 найнесподіваніших фактів про Хорватію

Хорватія. Фото: suntravel.net.ua

Слідами динозаврів

Якщо пройдетеся мисом Каменьяк, що на Медулінской Рив'єрі, можете повернутися в епоху, коли людина ще не ходила по землі — там знаходяться сліди динозаврів! На острівці Феноліга знаходиться одна з найбагатших розкопок таких слідів в Європі — їх тут налічується понад 100 видів.

Карнавал проти заборон

У 1449 році в місті Рієка було прийнято постанову, згідно з якою заборонено покривати обличчя масками, щоб безкарно критикувати владу. В знак протесту вже понад 560 років тут проходить карнавал, який дозволяє кожному хоч на мить стати тим, ким хочеш.

Театр як доказ демократії

У місті Хвар в 1612 побудований перший публічний театр в Європі! Це був другий рік світу між хорватськими соціальними верствами, а герцог Петар Семітеколо, спорудивши його, створив місце для культурних і суспільних подій, яке стало доступним для кожного, попри статус.

Любов і перевороти в замках Хорватії

Вараждін — місто в північно-східній Хорватії, розташований на річці Драве. Раніше Вараждін був домом багатьох хорватських аристократів. Замки Марушевац, Орека і Бела свідчать про минулі часи, а найвідоміший з них — замок Тракошчан, де відбувалися різні любовні драми і перевороти - принаймні в романах хорватської письменниці Марії Юрич — Загорка.

Стайні Славонії

Славонія — історична область на сході Хорватії, розташована між ріками Савой, Дравою і Дунаєм. Ця область також була відома як улюблене місце хорватських аристократів і може похвалитися і прекрасними стайнями, які вже століттями зберігають традицію конярства.

Кам'яна гвардія

Старий центр міста Задар щоліта приваблює туристів полірованою бруківкою набережної. Але якщо ви відійдете трохи далі від центру, то зможете знайти мирила (mirila) — кам'яні пам'ятні знаки-символи, побудовані для того, щоб протидіяти вітрам.

Забава в день народження на чотирьох річках

Старий центр міста Карловац, який знаходиться в центральній Хорватії, відомий своєю формою шестикутної зірки. Це єдине місто Європи, яке розташовано на чотирьох річках. День народження міста щорічно святкується балом, де вальс танцює стільки пар, скільки років виповнилося місту Карловац.

Оскароносний Лекеник

Мало кому відомо, що в містечку Лекеник, яке знаходиться за 40 кілометрів від Загреба, знятий фільм "Скрипаль на даху" (англ. "Fiddler on the Roof"), який отримав три премії Оскар і п'ять Золотих глобусів. Місце зйомки досі не змінилося — можна пройти весь "знімальний маршрут".

Раніше "Коментарі" писали про депресію після пологів: експерти вказали на тривожні дзвіночки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини