Головна Новини Дозвілля стиль і краса Як застосовувати спеції для косметичних процедур
commentss НОВИНИ Всі новини

Як застосовувати спеції для косметичних процедур

Куркума, кориця і гвоздика - відмінні косметичні засоби

10 червня 2020, 18:40 comments1293
Поділіться публікацією:

Для того, щоб шкіра і волосся були здоровими і красивими, необов'язково користуватися дорогими б'юті-засобами. Можна за допомогою звичайних продуктів і спецій зробити вдома ефективну маску для волосся або скраб для тіла, які будуть більш корисними і результативними.

Як застосовувати спеції для косметичних процедур

Кориця

Ця спеція вважається однією з найпопулярніших. Вона володіє унікальним пряним ароматом, смаком, а ще містить багато цінних речовин, тому корисна для організму. Але використовувати її можна не тільки в кулінарії, але і косметології. Наприклад, для створення скрабу для тіла.

В невеликій кількості оливкової олії змішайте 2 ч. л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. кориці. Помасажуйте сумішшю шкіру і змийте холодною водою. Кориця ефективно стимулює приплив крові і очищає шкіру.

Також її можна додавати в маску для волосся. Для цього знадобиться 2 ч. л. оливкової олії, 2 ч. л. кефіру, 1 сирий жовток, 1 ч. л. меду, 1 ч. л. кориці. Маску нанесіть на волосся на 20 хвилин, змийте шампунем і водою.

Гвоздика

Цю пряність часто використовують в косметичних цілях. З гвоздики може вийде хороший засіб для зміцнення волосся. Для приготування маски візьміть 5 бутонів гвоздики, змішайте зі склянкою цибулиння і додайте склянку горілки. Залиште суміш в темному місці на 2 тижні. Кожен раз перед миттям голови нанесіть її на півгодини, потім вимийте голову шампунем.

Також бутони гвоздики можна подрібнити, змішати з порошком імбиру і розвести водою до утворення пасти. Цей засіб відмінно відбілює зуби!

Куркума

Про корисні властивості куркуми відомо давно. Її використовують як протизапальний засіб. Але ще цю спецію додають в маску для обличчя. Досить просто змішати її з медом у пропорції 1: 1 і нанести на шкіру на 10-15 хвилин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які спеції допоможуть знизити показник цукру в крові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини