Головна Новини Дозвілля рецепти З хліба, яблук і вівса: як приготувати смачний домашній квас
commentss НОВИНИ Всі новини

З хліба, яблук і вівса: як приготувати смачний домашній квас

Квас можна приготувати із різних продуктів

12 червня 2020, 12:00 comments2295
Поділіться публікацією:

Квас — один з найпопулярніших напоїв, який відмінно втамовує спрагу. Але краще, коли він приготований вдома, з натуральних продуктів. Ми підготували для вас три простих, але смачних варіанти традиційного напою.

З хліба, яблук і вівса: як приготувати смачний домашній квас

Хлібний квас

Для його приготування вам знадобиться: житній хліб — 500 г; цукор — 100 г; вода — 4 л.

Візьміть банку, додайте в неї 50 г цукру і житній хліб, порізаний середніми шматочками. Потім додайте 2 літри теплої води. Закрийте горло банки марлею, складеною в кілька разів, і щільно зав'яжіть. Сховайте банку в тепле місце і залиште там її на 2 дні. Після цього, злийте з неї утворену рідину, залишивши на дні тільки гущу. Додайте туди весь цукор, який залишився, скибочку хліба і залийте 2 літрами води. Зав'яжіть горло банки марлею і залиште так на 1 день. Після процідіть і квас можна подавати на стіл!

Яблучний квас

Вам знадобляться: середні яблука — 3 шт.; вода — 1 л; сухі дріжджі — 1/2 чайної ложки; цукор — 50-100 г; лимонний сік — за смаком.

Спосіб приготування: Яблука промийте під проточною водою, очистіть, видаліть серцевину і крупно порубаєте. Покладіть фрукти в середню каструлю. Залийте їх гарячою водою і доведіть до кипіння на середньо-сильному вогні. Після готуйте яблука ще 5 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню і остудіть. Відвар повинен стати теплим. Перелийте трохи відвару за допомогою ополоника в окрему миску. Розчиніть у ньому сухі дріжджі. Залиште на 15 хвилин. Коли в мисці з'явиться пінка, перелийте її вміст в каструлю з скибочками яблук. Всипте в каструлю цукор і додайте трохи лимонного соку. Перемішайте, щоб цукор повністю розчинився. Накрийте каструлю складеною в кілька разів марлею. Залиште на 12 годин. Процідіть отриманий квас, а потім відправте в холодильник на пару годин.

Вівсяний квас

Вам знадобляться: неочищений овес — 250 г; родзинки — 10 шт; вода — 6 л; цукор — 200 р.

Спосіб приготування: Овес переберіть, ретельно промийте під проточною водою. Пересипте його в банку і всипте в неї родзинки. Влийте в банку 3 літри води кімнатної температури. Потім додайте 100 грам цукру, і гарненько все перемішайте. Накрийте банку марлею, складеною в кілька разів, і залиште в теплому місці на 4 дні. У результаті повинна вийти рідина густої консистенції, що нагадує кисіль. Злийте отриману рідину через марлю. Всипте в банку до вівса ще 100 грам цукру, влийте ще 3 літри води. Знову все гарненько перемішайте. Цукор повинен повністю розчинитися. Залиште банку з напоєм при кімнатній температурі ще на 4 дні. Перед подачею процідіть квас.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати віскі з медом. Записуйте рецепт!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини