Головна Новини Дозвілля рецепти Як приготувати овочі гриль: рецепти, поради, лайфхаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Як приготувати овочі гриль: рецепти, поради, лайфхаки

Розповідаємо, як приготувати смачні та соковиті овочі гриль.

12 червня 2024, 12:15
Поділіться публікацією:

Приготування овочів на грилі — це не тільки здоровий та смачний спосіб харчування, але й чудова можливість провести час на свіжому повітрі із сім'єю та друзями. Гриль надає овочам особливий аромат та смак, робить їх соковитими та апетитними. У цій статті ми розповімо про те, які овочі найкраще підходять для гриля, поділимося секретами їх підготовки та дамо поради щодо ідеального прожарювання, щоб кожен ваш пікнік став незабутнім.

Як приготувати овочі гриль: рецепти, поради, лайфхаки

Портал "Коментарі" підготували кілька простих порад, які допоможуть створити ідеальні овочі на грилі. Дізнайся кілька кулінарних хитрощів.


Які овочі підходять для гриля?

Вибір може бути величезним, адже майже всі овочі підходять для гриля. Ось зразковий набір:

баклажан

кабачок

кукурудза

цибуля

морква

помідори

спаржа

солодкий перець

кольорова капуста

цукіні

гарбуз

Перед тим як смажити овочі на грилі, їх не обов'язково мити, але якщо миєте, обов'язково добре просушіть рушником.

Як приготувати овочі гриль: рецепти, поради, лайфхаки - фото 2

5 кулінарних лайфхаків для ідеальних овочів на грилі

Нарізка однакової товщини

Щоб овочі рівномірно просмажилися, нарізайте їх однаковою товщиною. Для цього можна використати мандоліну. Слідкуйте за тим, щоб шматочки не були надто тонкими, інакше вони можуть стати ламкими та розсипатися.

Олія перед смаженням

Дотримуйтесь важливого правила: змащуйте олією самі овочі, а не гриль. Поступово розподіляй масло по поверхні овочів. Гриби швидко вбирають масло, тому працюй із ними швидко, але не переживай – вони виділяють багато власного соку.

Приправи

Щедро посипте сіллю і свіжомеленим чорним перцем. Приготовлені на грилі, вони вберуть сіль, що підкреслить їхню природну насолоду. Не бійтеся додавати сушені трави, такі як орегано, м'ята, естрагон чи базилік – вибирайте на свій смак.

Час та температура

Починайте готувати овочі на середньому вогні за нормальної температури близько 170 градусів. Розміщуй довгі скибочки, спаржу або моркву хрест-навхрест на ґратах, щоб вони не провалилися. Закривай кришку гриля та готуй овочі, перевертаючи їх через 3-5 хвилин.

Закрита кришка

Закриваючи кришку гриля, ти створюєш ефект духовки, запікаючи овочі. Перевіряй їх кожні кілька хвилин, готуй доти, доки вони не стануть м'якими і злегка обвугленими.

Смачного!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини