Головна Новини Дозвілля рецепти Як приготувати голубці: три простих рецепти
commentss НОВИНИ Всі новини

Як приготувати голубці: три простих рецепти

Приготувати смачні голубці вдома зможе кожен

24 квітня 2024, 11:10
Поділіться публікацією:

Голубці – це страва, коріння якої сягає далекого минулого. Цей простий, але водночас вишуканий рецепт зберіг свою популярність упродовж століть. Сьогодні ми представляємо вам три унікальні способи приготування голубців, кожен з яких здатний здивувати навіть найдосвідченіших гурманів.

Як приготувати голубці: три простих рецепти

Детальний рецепт домашніх голубців

Класичні голубці з м'ясом

Інгредієнти:

  • 12 великих листків білокачанної капусти

  • 500 г свинини та яловичини (змішати в рівних частинах)

  • 1 склянка рису

  • 1 велика цибулина

  • 2 зубчики часнику

  • 2 столові ложки томатної пасти

  • Сіль, перець за смаком

  • 300 мл курячого або овочевого бульйону

  • Рослинна олія для смаження

Підготовка:

  1. Залийте окропом рис і варіть на слабкому вогні до напівготовності, потім злийте воду.

  2. Обсмажте дрібно нарізану цибулю та часник на сковороді до золотистого кольору.

  3. Змішайте м'ясо з рисом, цибулею, часником, додайте сіль та перець.

  4. Помістіть капустяне листя в киплячу воду на 2-3 хвилини, щоб вони стали м'якими.

  5. На кожен лист кладіть порцію начинки, загорніть конвертом.

  6. Викладіть голубці в каструлю, залийте бульйоном та томатною пастою, тушкуйте під кришкою на повільному вогні близько 40 хвилин.

Голубці з грибами та горіхами

Інгредієнти:

  • 12 листків білокачанної капусти

  • 300 г печериць

  • 1 склянка вареного рису

  • 100 г волоських горіхів

  • 1 цибулина

  • Сіль, чорний перець за смаком

  • 250 мл вершків 20%

  • 2 столові ложки рослинної олії

Підготовка:

  1. Цибулю нарізати дрібно і обсмажити на сковороді до прозорості.

  2. Додати|добавляти| нарізані гриби і смажити до готовності.

  3. У гриби втрутити рис, подрібнені горіхи, сіль та перець.

  4. Підготуйте капустяні листи, як у першому рецепті.

  5. Заповніть листя капусти грибною сумішшю, загорніть.

  6. Викладіть голубці у форму для запікання, залийте вершками та запікайте у духовці при 180 градусах 30 хвилин.

Голубці у вегетаріанському стилі з кіноа та овочами.

Інгредієнти:

  • 12 листків білокачанної капусти

  • 1 склянка кіноа

  • 1 морква

  • 1 солодкий перець

  • 1 невеликий кабачок

  • Сіль, чорний перець за смаком

  • 300 мл томатного соусу

  • 2 столові ложки оливкової олії

Підготовка:

  1. Кіноа відварити до готовності, злити зайву воду.

  2. На сковороді обсмажити дрібно нарізану моркву, перець та кабачок до м'якості.

  3. Змішати овочі з кіноа, посолити, поперчити.

  4. Підготуйте капустяні листи, загорніть начинку.

  5. Викладіть голубці у форму, залийте томатним соусом, запікайте за 180 градусів 30 хвилин.

Ці рецепти голубців не лише повертають нас до кулінарних традицій, а й дозволяють експериментувати з різними смаками та інгредієнтами. Варіативність страви робить її ідеальним вибором для будь-якого столу, будь то святкова вечеря або звичайний прийом їжі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини