Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Індійський чай масала — чудовий варіант напою, який зігріє вас в осінню пору і допоможе створити атмосферу затишку і тепла. Рецепт чаю опублікувало видання "Сегодня".
Для приготування знадобляться такі інгредієнти: 5-7 стручків зеленого кардамону, 3-4 гвоздики, 1-2 зірочки анісу (за бажанням), 5-7 горошин перцю (за бажанням), 1 стакан води, 2-3 скибочки імбиру зі шкіркою, 1/2 палички кориці, розламаної навпіл, 1-2 ст.л. чорного чаю (або 1-2 чайних пакетиків), 1 стакан молока, 2-3 ч.л. кленового сиропу, меду або цукру.
Спочатку злегка подрібнити стручки кардамону, гвоздику, зірчастий аніс і перець горошком. Помістити в невелику каструлю зі склянкою води.
Додати імбир, корицю і чорний чай.
Довести до кипіння. Вимкнути вогонь (не кип'ятити чай, а то він стане гірким) і дати йому настоятися не менше десяти хвилин.
Додати молоко на ваш вибір. Ще раз довести до кипіння, вимкнути вогонь.
Додати цукор або мед, спробувати. При необхідності додати більше.
Перелити в стакан або кухоль для чаю.
Раніше ми розповіли рецепт смачного зігріваючого напою — гарячого шоколаду.
Новини