Головна Новини Дозвілля рецепти Вишукані ранкові страви: топ-5 рецептів сирників
commentss НОВИНИ Всі новини

Вишукані ранкові страви: топ-5 рецептів сирників

Класичні сирники смачні самі по собі, але щоб вони швидко не набридли ви можете урізноманітнити їх різними добавками

25 березня 2024, 11:07
Поділіться публікацією:

Сирники – це не просто страва, це культурна спадщина, яка занурює нас у світ домашнього тепла та затишку. Це страва, яка перейшла з покоління в покоління, адаптуючись і перетворюючись для задоволення вишуканих уподобань зрілої аудиторії. У цій статті представлено п'ять унікальних рецептів сирників, які порадують навіть найвибагливіших гурманів.

Вишукані ранкові страви: топ-5 рецептів сирників

Як приготувати сирники - рецепт смачних

1. Класичні сирники з родзинками та ваніллю

Інгредієнти:

- 500 г сиру

- 100 г цукру

- 2 яйця

- 100 г борошна

- 50 г ізюму

- 1 ч. л. ванільного цукру

- Рослинна олія для смаження

Інструкція:

1. Ретельно перемішайте сир, яйця, цукор та ванільний цукор до однорідної маси.

2. Додайте|добавляйте| муку|борошно| і родзинки|ізюм|, акуратно перемішайте.

3. Сформуйте невеликі коржики і обваляйте їх у борошні.

4. Смажте на попередньо розігрітій сковороді з обох боків до золотистої скоринки.

Вишукані ранкові страви: топ-5 рецептів сирників - фото 2

2. Сирники з брусницею та медом

Інгредієнти:

- 500 г сиру

- 2 яйця

- 80 г цукру

- 100-150 г борошна

- 100 г брусниці

- Мед для подачі

Інструкція:

1. Змішайте сир з яйцями та цукром до однорідності.

2. Поступово додайте борошно до одержання м'якого, але не липкого тесту.

3. Вмішайте в тісто брусницю.

4. Сформуйте сирники, обваляйте у борошні і смажте до готовності.

5. Подавайте з медом.

Вишукані ранкові страви: топ-5 рецептів сирників - фото 3

3. Шоколадні сирники з апельсиновою цедрою

Інгредієнти:

- 500 г сиру

- 100 г цукру

- 2 яйця

- 50 г какао-порошку

- Цедра 1 апельсину

- 100-150 г борошна

- Рослинна олія для смаження

Інструкція:

1. Змішайте сир з яйцями, цукром, какао та апельсиновою цедрою.

2. Поступово додайте борошно до утворення щільного тіста.

3. Формуйте сирники, обвалюйте їх у борошні і обсмажте на середньому вогні до появи скоринки.

4. Подавайте готові сирники з апельсиновими часточками чи шоколадним соусом для додаткового смаку.

Вишукані ранкові страви: топ-5 рецептів сирників - фото 4

4. Сирники з курагою та горіхами

Інгредієнти:

- 500 г сиру

- 2 яйця

- 70 г цукру

- 100 г кураги

- 50 г подрібнених волоських горіхів

- 100-150 г борошна

- Рослинна олія для смаження

Інструкція:

1. Курагу попередньо замочіть у теплій воді на 15 хвилин, потім наріжте невеликими шматочками.

2. Змішайте сир із яйцями та цукром до однорідності.

3. Додайте в суміш курагу, горіхи та поступово вводьте борошно, формуючи тісто.

4. Сформуйте сирники, обваляйте у борошні і смажте до готовності.

5. Подавайте сирники з медом або сметаною для найкращого смаку.

Вишукані ранкові страви: топ-5 рецептів сирників - фото 5

5. Запечені сирники з ягідним соусом

Інгредієнти:

- 500 г сиру

- 2 яйця

- 80 г цукру

- 150 г борошна

- Улюблені ягоди для соусу (малина, полуниця, смородина)

- Цукор за смаком для соусу

Інструкція:

1. Сир, яйця та цукор ретельно перемішайте до однорідності, потім додайте борошно.

2. Формуйте сирники і викладайте їх на лист, застелений пергаментним папером.

3. Запікайте в духовці за 180 градусів Цельсія близько 20-25 хвилин до золотистого кольору.

4. Для соусу: ягоди змішайте з цукром та невеликою кількістю води, варіть на повільному вогні до отримання однорідної консистенції.

5. Подавайте сирники з ягідним соусом зверху.

Вишукані ранкові страви: топ-5 рецептів сирників - фото 6

Ці рецепти сирників не тільки смачні, а й відрізняються різноманітністю інгредієнтів та способів приготування. Від класичних до інноваційних кожен знайде щось до душі. Спробуйте їх усі і знайдіть свій улюблений рецепт, який стане прикрасою вашого столу та принесе радість у кожну оселю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини