Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Приготувати салат дуже легко, швидко і просто. Це блюло стане прекрасним доповненням до будь-якого гарніру. Але якщо вам приїлися звичні салати, і ви хочете приготувати щось незвичайне і смачне, тоді записуйте наступні рецепти.
Салат з редискою і апельсином
Якщо салат з редискою і огірком вже набрид, тоді поміняйте один інгредієнт і страва заграє новими фарбами. Так, редис і апельсин — дивне поєднання, сміливе, але смачне. Родзинкою цієї страви повинна стати чудова заправка на основі лимонного соку, оливкової олії і прянощів.
Для його приготування знадобиться: 2 апельсина, петрушка, редис (250 г), оливки чорні. Для заправки: 3 ст. л. лимонного соку і оливкової олії, зубчик часнику, 1 ч. л. паприки, коричневого цукру, кмину і солі.
Апельсини потрібно очистити і розділити на часточки, видаляючи всі світлі плівки. Розріжте на часточки 2-3 частини і покладіть в салатницю. Далі редис наріжте кружечками, потім петрушку і оливки. В інший ємності змішайте лимонний сік з оливковою олією. Додайте очищений і видавлений зубчик часнику, паприку, кмин, цукор, сіль і перець. Полийте салат смачною заправкою, перемішайте і подавайте на стіл.
Салат з руколою, грушею і волоським горіхом
Таке блюдо, поза всяких сумнівів, буде дуже поживним і корисним, адже воно відповідає формулі здорового салату. Підготуйте наступні продукти: 5 чашок рукколи, 1 грушу, 1/4 чашки грецького горіха, сушеної журавлини і стільки ж води. Ще візьміть 1,5 шт. лимона, щіпку солі і 1 ст. л. діжонської гірчиці і кленового сиропу.
У маленькій мисці змішайте воду, лимонний сік, діжонську гірчицю, кленовий сироп і сіль. У велику миску викладіть рукколу, грушу, волоський горіх, сушену журавлину. Заправте салат лимонним соусом і подавайте до столу.
Салат з куркою, авокадо, шпинатом і полуницею
В одній тарілці у вас змішаються корисні вітаміни, мінерали, яскраві гастрономічні фарби і поживні речовини. Для приготування салату вам знадобляться: 1/4 чашки оливкової олії, 1 ст. л бальзамічного оцту і цукру-піску, 1/4 ч. л солі і чорного перцю, 2 курячі грудки, 6 чашок шпинату, 6-8 клубник, авокадо, 1/2 шт. червоного цибулі, 1/4 чашки фети і 2 ст. л. рубаного мигдалю.
Попередньо замаринуйте курячі грудки в заправці (оливковий соус, бальзамічний оцет, цукор, сіль і перець) і залиште на півгодини в холодильнику. Потім на грилі обсмажте курку на сильному вогні по 3 хвилини з кожного боку. Потім злегка зменшіть температуру і продовжуйте готувати її 20-25 хвилин, перевертаючи кожні 5 хвилин. Готову курку відкладіть в сторону і залиште на 5-7 хвилин. Потім грудки наріжте на тонкі скибочки. У великій мисці змішайте шпинат, полуницю і кільця червоного цибулі. Додайте маринад, який залишився і скибочки авокадо. Зверху викладіть курку. Прикрасьте салат фетою і мигдалем. Подавайте до столу.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати смачний обід за 15-20 хвилин. Знаєте, такі рецепти?
Новини