Головна Новини Дозвілля рецепти Три рецепти мохіто: як приготувати освіжаючий коктейль вдома
commentss НОВИНИ Всі новини

Три рецепти мохіто: як приготувати освіжаючий коктейль вдома

Незамінний коктейль в спеку – мохіто – в домашніх умовах можна приготувати з алкоголем, або ж у безалкогольному варіанті для всієї родини

13 червня 2020, 12:00 comments2033
Поділіться публікацією:

Мохіто – улюблений коктейль багатьох, а влітку свіжість цього напою просто незамінна. Приготувати кубинський коктейль легко можна і в домашніх умовах. Крім того, мохіто залишається таким же смачним і в безалкогольному варіанті. Тож порадувати свіжим напоєм можна всю родину, включаючи дітвору.

Три рецепти мохіто: як приготувати освіжаючий коктейль вдома

Алкогольний варіант

Алкогольний мохіто в класичному варіанті має 5 інгредієнтів: содова, коричневий цукор, лайм, свіжа м'ята, світлий ром і колотий лід. На 1 порцію знадобиться 2 чайні ложки тростинного цукру, 6-8 листків м'яти, газована вода (за смаком), дві половинки лайма, 30 мл світлого рому, лід і листочок м'яти для прикраси. Для початку слід покласти цукор і промиту м'яту в келих. Туди влити газовану воду. Потім добре розімніть масу, щоб цукор розчинився, а аромат м'яти став більш вираженим. Після необхідно вичавити сік з обох половинок лайма, але у келих покласти тільки одну. Тепер можна додати ром і все ретельно перемішати. Залишилося наповнити келих льодом, влити решту газованої води і прикрасити – напій готовий.

Без алкоголю

Для приготування безалкогольного мохіто необхідно 10 г свіжої м'яти, половина лайма, 150 мл спрайту, 8 шматків льоду, 1 чайна ложка тростинного цукру. Спочатку слід нарізати лайм, потім покласти його в келих. Туди додати м'яту і тростинний цукор, і все це розім'яти. Потім треба всипати крижану крихту, а вже після всю суміш перекласти в шейкер і збити. Після масу перекладіть в келих, залийте спрайтом, а для прикраси використовуйте листочок м'яти і лайм. Коктейль готовий до вживання.

На всю сім'ю

Щоб запастися напоєм для всієї родини знадобиться трохи більше інгредієнтів: 35 г свіжої м'яти, 5 столових ложок тростинного (коричневого) цукру, 2 лайма, 1,2-1,5 л газованої води (содової), лід. Такої кількості складових вистачить на об'єм глечика в 1,5 л. Для початку вам потрібно розрізати на 4 частини кожен з лаймів, а потім вручну вичавити з них сік у глечик. Після додаємо цукор і листя м'яти (їх також можна вручну порвати). За допомогою барного товкачика слід подавити масу всередині ємності, а потім засипати все льодом – наполовину. І вже до країв залити газовану воду. Все, можна розливати коктейль по келихах, прикрасивши гілочками м'яти.

Додамо, що для різноманітності у мохіто нерідко додають полуницю або манго.

Раніше "Коментарі" писали, як урізноманітнити окрошку несподіваним інгредієнтом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини