Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Червень — місяць смачних ягід, тож варто приготувати ніжні та смачні вареники з полуницею. М’яке тісто і солодко-кисла ягідна начинка — це класика української кухні, яка не втрачає актуальності. Як приготувати неперевершені вареники, читайте далі.
Вареники. Ілюстративне фото
На 4 порції страви потрібні наступні інгредієнти:
Для тіста:
Борошно — 400 г
Яйце — 1 шт.
Тепла вода — 180 мл
Олія — 1 ст. л
Сіль — щіпка.
Для начинки:
Полуниця — 300-400 г
Цукор — 3-4 ст. л (або на свій смак)
Крохмаль або борошно — 1 ч. л (за бажанням, щоб начинка не текла)
Готувати вареники з полуницею потрібно так:
1. Змішати яйце теплу воду, сіль, олію для тіста. Потрібно поступово додати просіяне борошно та замісити еластичне тісто. Накрити тісто та дати “відпочити” на 20-30 хв.
2. Полуницю потрібно нарізати невеликими шматочками, змішати з цукром та крохмалем. Крохмаль вбере сік і начинка не витече.
3. Розкатати пласт тіста товщиною близько 2 мм та вирізати кружечки. У центр кожного потрібно викласти ложку начинки та добре защепити краї.
4. Опустити вареники у киплячу підсолену воду. Після спливання — варити ще 2-3 хвилини. Виймати потрібно обережно шумівкою.
Подавати вареники з полуницею можна зі сметаною та цукром, також можна посипати корицею.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, що гостра їжа допоможе схуднути, хоча це “схема” працює трохи по-іншому, однак, як запевняють дослідники ефект буде.
Додавання перцю чилі до страви — достатньо, щоб зробити її гострою, може допомогти зменшити кількість їжі, яку ви їсте. За даними нещодавно опублікованого дослідження, швидкість споживання їжі сповільнюється, а споживання їжі зменшується, коли сприйняття гостроти збільшується.
Новини