Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Якщо вам набрид класичний рецепт лазаньї, тоді пропонуємо його урізноманітнити й зробити більш оригінальним. А в цьому вам допоможе доступний осінній продукт, який не тільки смачний, але і дуже корисний. Йдеться про гарбуз. Рецептом лазаньї з гарбуза поділилося видання Food.inmyroom.
Інгредієнти: 9 листків для лазаньї (можна і більше), 600-800 г гарбуза (м'якоть), 6 гілочок чебрецю, 200 г рікоти (сир), 1-2 курячих яйця, 120 мл вершків, 45 г пармезану, сіль-перець (до смаку).
Спосіб приготування: Візьміть м'якоть гарбуза і наріжте на кубики середнього розміру і викладіть їх на деко. Полийте оливковою олією, додайте сіль-перець і чебрець і відправте запікатися в духовці при температурі 180 градусів, хвилин 20.
Коли гарбуз буде готовий, викладіть його в миску і розімніть вилкою. Додайте рікоту і пармезан, залишивши трішки для оздоблення. Всі інгредієнти перемішайте. В окремій мисці збийте яйце з вершками та додайте в гарбузове пюре. Посоліть, поперчіть і ще раз перемішайте.
У киплячій воді відваріть листи для лазаньї, потім злийте воду, а листи викладіть на рушник. Змастіть оливковою олією перший шар листа і викладіть його в форму, а зверху рівномірно нанесіть половину гарбузової начинки. Далі викладіть ще один шар листів для лазаньї та начинку. Накрийте ще одним шаром листів, збризніть все оливковою олією і посипте пармезаном. Запікайте страву при 180 градусах приблизно 30-40 хвилин. Смачного!
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому восени потрібно вживати гарбузове насіння.
Новини