Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Одна із завсідників на столі в теплу пору року – окрошка. Цю освіжальну страву готують як з ковбасою, так і з куркою та іншим м'ясом. На воді, кефірі або квасі. Але не всі знають, що приготувати окрошку можна з кульбабками – такий оригінальний інгредієнт додасть цій страві пікантності.
Рецепт окрошки з кульбабкою
Інгредієнти:
- 6 бульб картоплі,
- 6 редисок,
- 2 свіжих огірка,
- 3-4 яйця,
- жменя молодих листів кульбаби,
- пучок зеленої цибулі,
- півпучка кропу,
- сіль,
- перець,
- гірчиця,
- сметана (йогурт),
- білий квас.
1) Картоплю і яйця відварити до готовності, остудити, очистити та нарізати соломкою.
2) Молоді листя кульбаби ретельно промити, струсити воду і дрібно посікти разом із зеленою цибулею і кропом. Щоб уникнути гірчинки листя кульбаби попередньо можна вимочити в підсоленій воді 30 хвилин.
3) Огірки і редис нарізати соломкою.
4) Всі інгредієнти з'єднати та перемішати.
5) Розкласти масу по тарілках, додавши сіль, перець і гірчицю за смаком. Залити квасом і заправити сметаною.
6) В якості прикраси можна використовувати квітки кульбабки. Їх теж можна їсти.
Раніше "Коментарі" писали про 3 інгредієнти, які роблять салат шкідливим.
Новини