Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
У спекотну погоду нам не обійтися без лимонаду, адже цей напій добре освіжає і збагачує організм вітамінами. Пропонуємо вам приготувати його не за класичним рецептом, а з незвичним інгредієнтом — лавандою. Вона додасть напою неповторного аромату і вишуканого смаку.
Для приготування лимонаду вам знадобляться: 2-3 лимона, 2 ст. л. сухої лаванди, 1 ч. л. меленого імбиру, 1 ст. л. меду або цукру, 0, 5 л. води для сиропу, 2 л води звичайної і лід.
Спосіб приготування: У першу чергу приготуйте сироп. Для цього візьміть сухі (або свіжі) суцвіття лаванди і залийте їх водою. Додайте до них імбир. Поставте каструлю на плиту. Якщо ви хочете підсолодити сироп за допомогою цукру, то додайте його на початковому етапі. Якщо ж використовуєте мед, тоді додавайте його в теплий відвар на етапі настоювання. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і поваріть ще 3 хвилинки. Після цього зніміть сироп з плити і дайте йому настоятися одну годину.
Далі переходьте до головних інгредієнтів, без яких не обходиться лимонад — соковитих лимонів. Вичавлюємо сік з плодів цитрусових і позбавляємо їх кісточок. Тепер залишилося з'єднати всі компоненти: лавандовий сироп, воду, лимонний сік і лід.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати домашній лимонад.
Новини