Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Восени ідеальним варіантом для сніданку стане омлет з овочами. Хоч блюдо і просте в приготуванні, але відмінно підійде для любителів ситного сніданку. Рецепт такого омлету опублікувало видання "Гастроном".
Фото: Гастроном
Знадобляться такі інгредієнти: 5-6 яєць розміру С0, 100 г солоної сухої бринзи, три ст. л. жирних вершків, один великий помідор бичаче серце, одна середня цибулина, 2-3 ст. л. топленого масла, мелений чорний перець.
Почистьте цибулю і наріжте тонкими четвертинками кілець. Помідори наріжте великими часточками. Сир натріть на дрібній тертці.
Далі в сковороді діаметром 24-26 см з антипригарним покриттям розігрійте масло, покладіть цибулю та обсмажуйте його на середньому вогні 3-4 хвилини.
Тепер збийте яйця з вершками до однорідності, але не в піну. Поперчіть, додайте сир і перемішайте.
Потім покладіть на сковороду помідори, обсмажуйте по одній хвилині з кожної сторони.
Після залийте помідори з цибулею яєчно-сирною масою. Перші 30 секунд нічого не робіть — так яйця схопляться знизу. Потім починайте акуратно зрушувати яєчну масу лопаткою, даючи стекти рідині на гарячу сковорідку.
Коли яйця майже приготуються, але поверхня ще буде вологою, вимкніть вогонь і закрийте сковороду кришкою на 2-3 хвилини. Омлет слід подавати гарячим.
За бажанням, можете додати в блюдо смажений бекон або грудинку.
Раніше ми розповіли, як правильно готувати пишний омлет, щоб його смак був як в дитинстві.
Новини