Головна Новини Дозвілля рецепти Фаршировані перці: приготуйте блюдо, яке люблять усі
commentss НОВИНИ Всі новини

Фаршировані перці: приготуйте блюдо, яке люблять усі

Секрет ідеальних фаршированих перців: класичний рецепт з нюансами

сьогодні, 11:21
Поділіться публікацією:

Фаршировані перці — страва, яка рідко потребує представлення. Воно підкорило серця багатьох завдяки гармонійному поєднанню м'яких, соковитих перців та насиченої м'ясної начинки. Якщо ви хочете освоїти цю страву досконало, то класичний рецепт із невеликими хитрощами – саме те, що вам потрібно.

Фаршировані перці: приготуйте блюдо, яке люблять усі

Як приготувати фаршировані перці

Інгредієнти:

  • Болгарські перці — 6 шт.

  • Фарш (свинина, яловичина або суміш) – 500 г

  • Рис — 100 г

  • Цибуля — 1 шт.

  • Морква – 1 шт.

  • Томатна паста — 2 ст. ложки

  • Сметана – 3 ст. ложки

  • Вода — 1 склянка

  • Рослинна олія — 2 ст. ложки

  • Сіль, перець — за смаком

  • Свіжа зелень (кріп, петрушка) – для подачі

Покрокова інструкція:

  1. Підготовка перців. Почніть із вибору перців. Вони мають бути середнього розміру, яскравого кольору та без пошкоджень. Зрізаємо верхівки та видаляємо насіння. Ретельно промиваємо зсередини та зовні. Це важливий етап, адже від правильної підготовки перців залежить їхня текстура в готовій страві.

  2. Приготування начинки. Рис необхідно промити та відварити до напівготовності – це приблизно 7-10 хвилин. Секрет у тому, щоб рис залишався трохи твердим, він "дійде" в процесі гасіння. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на великій тертці. Обсмажуємо їх на олії до м'якості, щоб начинка набула більш насиченого смаку.

  3. Змішування інгредієнтів. У глибокій мисці з'єднуємо м'ясний фарш, відварений рис та обсмажені овочі. Додаємо сіль та перець за смаком. Перемішуємо до однорідного стану. Тут можна виявити фантазію: для пікантності додайте часник або трохи подрібненої зелені.

  4. Фарширування перців. Наповнюємо підготовлені перці м'ясною начинкою. Не робіть це дуже щільно — при варінні рис збільшується в обсязі і може пошкодити стінки перцю. Залиште невеликий простір у верхній частині.

  5. Приготування соусу. Змішуємо томатну пасту, сметану та воду. Це надасть страві особливої ніжності та соковитості. Соус можна приправити за смаком сіллю та перцем. Доведіть суміш до кипіння і дайте їй настоятися трохи на повільному вогні.

  6. Варіння перців. У глибоку сковороду чи каструлю акуратно викладаємо перці, заливаємо соусом. Рідина має покривати їх приблизно наполовину. Накриваємо кришкою і гасимо на середньому вогні близько 40-50 хвилин. Перці повинні стати м'якими, але не розваритися, а начинка повністю приготуватися.

  7. Подача та декорування. Готові фаршировані перці викладаємо на блюдо, поливаємо соусом та прикрашаємо свіжою зеленню. Страва готова до подачі.

Поради щодо приготування:

  • Для більш насиченого смаку начинку можна додати дрібно нарізаний часник або паприку.

  • Якщо хочете урізноманітнити страву, спробуйте додати у фарш дрібно нарізані гриби чи сир.

  • Перці можна запікати в духовці при 180 градусах протягом 40-50 хвилин — так вони придбають легку скоринку та особливий аромат.

Фаршировані перці це класика, яка завжди доречна. Завдяки цьому рецепту ви отримаєте ніжні, соковиті перці з багатим смаком, які стануть чудовим доповненням до вашої сімейної вечері або святкового столу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини