Головна Новини Дозвілля рецепти Домашня випічка: як приготувати вишневі слойки
commentss НОВИНИ Всі новини

Домашня випічка: як приготувати вишневі слойки

Слойки з вишнею з листкового тіста готуються дуже просто та швидко

11 червня 2024, 10:50
Поділіться публікацією:

У сучасному світі кулінарія пропонує не тільки шлях до задоволення гастрономічних бажань, а й здатність творити мистецтво прямо на кухні. Сьогодні ми представляємо вашій увазі детальний рецепт приготування ароматних вишневих слойок — випічки, яка прикрасить будь-який стіл і порадує кожного, хто оцінить її ніжний смак та хрумку текстуру.

Домашня випічка: як приготувати вишневі слойки

Рецепт ароматних вишневих шарівок

Інгредієнти:

Вишні (свіжі або заморожені) — 500 грам
Листкове тісто (готове) — 500 грам
Цукор — 100 грам
Кукурудзяний крохмаль — 1 столова ложка
Яєчний жовток — 1 штука
Цукрова пудра для подачі

Підготовка інгредієнтів:

Перед початком приготування слойок рекомендується підготувати всі необхідні інгредієнти. Вишні слід очистити від кісточок і, якщо вони заморожені, дати трохи відтанути при кімнатній температурі. Листкове тісто також необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно трохи розм'якло і стало більш податливим до обробки.

Крок 1: У середній каструлі змішайте підготовлені вишні з цукром і кукурудзяним крохмалем. Крохмаль допоможе зробити густішу начинку і не дасть їй витекти в процесі випікання. Покладіть каструлю на середній вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Варіть близько 5-7 хвилин, поки суміш трохи не загусне. Після цього остудіть начинку до кімнатної температури.

Крок 2:  Розкладіть листкове тісто на поверхні, що легко присипає, і акуратно розділіть на квадрати розміром приблизно 10 на 10 сантиметрів. На одну половину кожного квадрата викладіть охолоджену вишневу начинку, залишаючи трохи місця по краях. Злегка змочіть краї тесту водою і накрийте другою половиною, защипуючи краї, щоб начинка не вийшла при випіканні.

Випічка:

Перед тим, як відправляти шари в духовку, акуратно змастіть поверхню розбитим яєчним жовтком. Це надасть випічці красивого золотистого відтінку. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 200 градусів Цельсія духовці протягом 15-20 хвилин, поки шари не стануть золотистими і хрусткими.

Подання:

Готові вишневі слойки найкраще подавати теплими, посипаними зверху цукровою пудрою. Це десерт відмінно поєднується з чашкою ароматного чаю чи кави.

Такий рецепт не тільки задовольнить любителів солодкої випічки, а й дозволить кожному відчути себе справжнім кондитером, який створює маленькі шедеври на власній кухні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини