Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Літо – щедра пора на ягоди. Полуниця, малина, смородина, суниця... Всі ці корисні смаколики можна додати в блюдо і приготувати прості, але дуже смачні десерти. Рецепти страв з літніми ягодами опубліковані в кулінарному блозі Євгенія Клопотенка.
Вершковий мус з малиновим кулі
Для приготування знадобляться: 250 мл вершків (33% жирності), 200 г малини, 3 см кореня імбиру (очищеного), 30 г цукрової пудри (для вершків), 30 г цукру (для малини), 3-4 гілочки м'яти. Щоб приготувати кулі, помістіть малину в невелику каструлю, додайте цукор, тертий імбир і доведіть до кипіння. Варити на маленькому вогні 5 хвилин, після – перетерти через дрібне сито і охолодити. Потім збийте вершки з цукровою пудрою до появи стійких піків. Далі листя м'яти потрібно подрібнити і змішати з вершками. Потім викладіть на дно склянки шар вершків, за ним шар малинового кулі і знову шар вершків. Відправити у холодильник мінімум на 1 годину. При подачі прикрасити листочками м'яти.
Морозиво з йогурту із полуницею
Щоб приготувати десерт, вам знадобляться такі інгредієнти: 400 г густого натурального йогурту, 200 г свіжої полуниці, 2 ст. л. цукрової пудри, 2-3 листочки м'яти. Полуницю помити, почистити від хвостиків і перебити в блендері з цукровою пудрою. Потім змішати йогурт з полуничним пюре у невеликій металевій мисці. Потім відправте масу в морозилку приблизно на 3 години – йогурт повинен застигнути. Після того дістати, розкласти спеціальною ложкою для морозива по креманках і прикрасити м'ятою.
Тертий пиріг з ягодами
Для тіста візьміть: 420 г борошна, 200 г вершкового масла, 10 г ванільного цукру, 2 яйця, 10 г розпушувача, 250 г цукру, 1 щіпка солі. Для начинки – 400 г чорної смородини (або інший ягоди), 200 г цукру і 5 гілочок фіолетового базиліка.
Щоб зробити начинку, з'єднайте в сотейнику ягоди з цукром. Варіть на сильному вогні, помішуючи, 2-3 хвилини, щоб почав виділятися сік, а цукор – розчинятися. Потім потрібно зменшити вогонь до мінімуму та уварювати масу 15-20 хвилин. Листя базиліка дрібно наріжте і відправте у варення за кілька хвилин до готовності.
Для тіста наріжте кубиками вершкове масло і перекладіть в миску, дайте підтанути. Потім додайте ванільний цукор, сіль, цукор і за допомогою вінчика збийте масу до повного об'єднання і пишності. Введіть яйця по одному і продовжуйте збивати масу до однорідного стану. Потім всипте борошно й розпушувач. Замісіть м'яке і пластичне тісто. Відокремте від загальної маси 1/3 тіста – для основи пирога. Велику і меншу частини тіста треба обернути харчовою плівкою і покласти в морозилку на 30 хвилин. Після меншу частину тіста розкачати між двома листами пергаменту в пласт товщиною 3-4 мм. Перенесіть його просто з нижнім пергаментом на деко і далі формуйте пиріг вже в ньому. Змастіть основу пирога варенням. Дістаньте другу частину тіста з морозилки і натріть його на крупній тертці, рівномірно розподіляючи по всій поверхні основи. Відправте в духовку з температурою 180 градусів на 25-30 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати ефектний торт без випічки. Повітряний торт Тірамісу без випічки підкорить вас з першого шматочка. Відео рецепту – за посиланням.
Новини