Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Найчастіше для заправки салатів господині використовують майонез, а також оливкову або соняшникову олію. Але якщо вам хочеться якогось різноманіття і нових відчуттів, тоді спробуйте приготувати ці смачні соуси.
Голландський соус
Вам знадобляться: 3 яйця, 1 ст. л. лимонного соку, 1/2 ч. л. солі і 10 ст. л. вершкового масла. Для приготування цього соусу вам потрібні тільки курячі жовтки, тому відокремте їх від білків. Далі поставте сотейник і розтопіть в ньому вершкове масло. Змішайте жовтки, сіль, сік лимона в чаші блендера і збийте. Потім не поспішаючи додавайте масло в блендер і продовжуйте збивати суміш на повільній швидкості. За необхідності можете ще до соусу додати сіль або лимонний сік.
Соус з кропиви
Вам знадобляться: 3 пучка кропиви, 2 жменьки волоських горіхів, 5 ст. л. оливкової олії, 4 ст. л. пармезану і сіль. Перетріть в блендері кропиву з оливковою олією. Додайте до них горішки, сіль і пармезан. Перетріть всі інгредієнти до однорідної маси. Подавайте соус свіжим.
Вершковий соус з куркумою
Вам знадобляться: 1/2 шт. лимона, яєчний жовток, 200 мл молока, 1 ст. л. борошна, гірчиці, оливкової олії, 1/2 ч. л. куркуми і морської солі. Розігрійте молоко в сотейнику на середньому вогні. Додайте борошно і варіть, перемішуючи, протягом трьох хвилин. Зніміть з вогню і додайте жовток, не перестаючи перемішувати. Додайте сік половини лимона, олію, гірчицю і куркуму, продовжуючи інтенсивно змішувати. Перед подачею охолодіть.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які літні салати варто включити в свій раціон. Спробуйте приготувати!
Новини