Головна Новини Дозвілля психологія Фахівці розповіли, як дисциплінувати дитину всього за 22 хвилини
commentss НОВИНИ Всі новини

Фахівці розповіли, як дисциплінувати дитину всього за 22 хвилини

22 хвилини, які потрібно провести зі своїми дітьми для їх виховання і дисциплінування, але зовсім не так, як ви думаєте

14 січня 2021, 10:12
Поділіться публікацією:

Фахівці рекомендують батькам вдатися до методики "22 хвилин", яка полягає в сімейних зборах, де ви зможете домовитися і вирішити дисциплінарні моменти без крику і покарань.

Фахівці розповіли, як дисциплінувати дитину всього за 22 хвилини

Сім'я. Фото: neikurs.com

Ваша родинна нарада

Складіть розклад: виберіть день тижня, коли ви можете всією сім'єю на пів години відірватися від усіх справ, щоб поговорити. Після того, як такий день обраний, ви повинні дотримуватися його і зустрічатися в один і той же час кожного тижня. Якщо ви переносите зустріч на інший день, збори втрачають свою багатозначність, і у вас буде менше шансів зробити це звичкою.

Виберіть час поза прийомами їжі, зручний з точки зору розташування — у вітальні або за кухонним столом без відволікаючих чинників, таких як телебачення, телефони та іграшки.

Починайте ваші 22 хвилини дисциплінарної бесіди

Винесіть на порядок денний одну або дві з найбільш складних проблем, які потребують вирішення, і постарайтеся разом прийти до консенсусу в тому, як з цим впоратися. Закінчити ваші 22 хвилини потрібно позитивною нотою — займіться разом тим, чим усі будуть насолоджуватися, наприклад, настільні ігри або морозиво і фільм.

Протягом тижня до наступних зборів попросіть всіх учасників підготувати список питань, які вони хочуть винести на сімейну раду. Ви також можете використовувати для цього дошку на холодильнику, наприклад.

Нехай діти приймають рішення: дайте дітям можливість не тільки висловлюватися на зборах, а й робити самостійний вибір, як тільки вони стануть досить дорослими.

Вчіться обговорювати сімейні питання в спокійному тоні, без криків і звинувачень. Мета сімейної 22-х хвилинної зустрічі — знайти рішення, яке влаштує всіх учасників зборів. Якщо ви як і раніше будете намагатися перетягнути ковдру на свій бік, забороняти, заперечувати або накладати табу на бажання або прохання дітей — нічого з цього не вийде. 

Раніше "Коментарі" публікували поради з виховання дошкільнят — п'ять вчителів діляться своїм 90-річним досвідом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Inna

14 січня 2021, 10:24

Это школа будущих народных депутатов? Собрание, записи, а протокол постановления где? В семье прежде всего должно присутствовать взаимопонимание и даже проще и правильнее - сострадание друг другу, чтоб детские "хотелки" не ставили родителей в тупик. Родители, учите детей любить вас и близких, на собственном примере, чтоб в старости на алименты не подавать


Новини