Головна Новини Дозвілля психологія П'ять речей, які не варто чекати від інших людей
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять речей, які не варто чекати від інших людей

Не вимагайте неможливого від інших людей - і не розчаруєтеся

6 січня 2021, 17:05
Поділіться публікацією:
Багато людей покладають на інших великі надії, а потім засмучуються, коли вони їх не виправдовують. Але не варто забувати, що кожна людина має свій життєвий досвід і свій характер, які відбиваються на її словах і діях. І є речі, які просто не варто чекати від оточуючих.

П'ять речей, які не варто чекати від інших людей

чого не можна чекати від інших / фото: Pixabay

Не чекайте від інших людей тільки правильних, з вашої точки зору, вчинків

У кожної людини є свої моральні та етичні норми, які можуть відрізнятися і це абсолютно нормально. Цьому сприяють такі чинники, як виховання, культура або релігійні переконання. Тому, поняття "правильних" і "неправильних" вчинків чітко не визначені. Варто розуміти, що кожна людина живе за власними правилами та переконанням і має право діяти так, як вважає за потрібне.

Не чекайте досконалості

Багато хто звик ідеалізувати оточуючих людей, і в підсумку, коли рожеві окуляри спадають, вони відчувають велике розчарування. До того ж така ідеалізація може вносити у стосунки сильну напругу. Дозвольте людям помилятися, і вчіться разом на цих помилках. І подумайте про те, наскільки нестерпне буде життя, в якому ніхто не буде допускати помилок.

Не очікуйте, що люди будуть погоджуватися з кожним вашим словом

У кожної людини є власна думка на ту чи іншу ситуацію, тому ніхто не повинен погоджуватися з кожним вашим словом. Тому, не варто засмучуватися, коли люди починають сперечатися з тим, що ви говорите, або просто висловлюють думку, відмінну від вашої. Світ був би дуже нудним, якби всі думали однаково.

Не очікуйте, що люди зможуть прочитати ваші думки

Звичайно, деякі мають по-справжньому розвинену інтуїцію, але більшість все ж не відрізняється здатністю глибоко відчувати настрій інших людей і читати по обличчях. Ось ви, наприклад, має підвищену чутливість, але це ще зовсім не означає, що й інші знаходяться на одній хвилі з вами. Не кожна людина є екстрасенсом, тому висловлюйте свої думки якомога чіткіше, щоб іншим не доводилося постійно вгадувати, що у вас на думці.

Не очікуйте, що люди будуть ставитися до вас так само як і ви до них

Звичайно, в ідеальному світі всі на добро обов'язково відповідають добром. Але наш світ не досконалий. До тих пір, поки всі не стануть свідомими, ми просто повинні змиритися з тим, що люди стосовно інших можуть поводитися не особливо привітно.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яким 15 речей треба сказати "ні" у 2021 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини