Головна Новини Дозвілля психологія Які непотрібні звички «з'їдають» ваші гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Які непотрібні звички «з'їдають» ваші гроші

Відмовившись від цих звичок, можна істотно заощадити

7 грудня 2020, 10:40
Поділіться публікацією:

Багатьом людям доводиться економити, особливо в період пандемії коронавірусу. Втім, мистецтво правильно розпоряджатися сімейним бюджетом не зашкодило б нікому. Якщо ви не розумієте, куди "йдуть" ваші гроші, переглянете список звичок, відмовившись від яких, можна добре заощадити.

Які непотрібні звички «з'їдають» ваші гроші

на що ми витрачаємо гроші (фото з відкритих джерел)

Абонементи, якими ви не користуєтеся

Добре, коли ви намагаєтеся підтримувати своє тіло і здоров'я в тонусі та регулярно відвідуєте фітнес-зал. Але, якщо ви купили річний абонемент, а на тренування прийшли всього пару раз, чи не здається вам, що сильно переплатили? Якщо часу відвідувати спортзал регулярно у вас немає, тоді купите абонемент на місяць, а можна і зовсім зайнятися пробіжками, зарядкою і самостійно "підтягнути" фігуру.

Кабельне телебачення

Якщо раніше безліч каналів викликали у вас захват і було справжнім шиком, то зараз мало хто взагалі дивиться телевізор, а якщо і дивиться, то максимум 3-4 каналу. Більшість шоу і фільмів можна подивитися онлайн безкоштовно або за недорогою підпискою.

Запаси їжі "на чорний день"

Є люди, які закуповуються продуктами на тривалий період, наприклад, як під час пандемії або, коли в магазинах великі знижки. Але "про запас" варто купувати продукти, у яких великий термін придатності, інакше вони швидко зіпсуються і гроші будуть витрачені марно.

Пакети в магазинах

Здавалося б, яка дрібниця. Але якщо підрахувати, що люди практично кожен день ходять в магазин і під час кожного походу автоматично купувати новий пакет, то за рік вони витрачають не маленьку суму. Може, краще ходити зі своїм?

Вода в пляшках

Наступного разу, коли будете бігти в магазин за пляшкою води, згадайте, що могли взяти її з дому і покласти в сумку або автомобіль. Адже це теж хороша економія.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, на що українці витрачають гроші під час карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини