Головна Новини Дозвілля Корисні поради Які звички заважають нам бути щасливими: думка психолога
commentss НОВИНИ Всі новини

Які звички заважають нам бути щасливими: думка психолога

Чотири речі, які ви повинні припинити робити для щастя

27 травня 2024, 18:40
Поділіться публікацією:

У пошуках щастя, яке здається таким вислизаючим і недосяжним, багато хто з нас часто залишаються в полоні застарілих звичок, які не дозволяють рухатися вперед. Але які ж саме поведінкові патерни заважають нам насолоджуватися життям на повні груди? Психолог Холлі Бернс виділяє чотири основні звички, які знищують наш душевний спокій та заважають відчувати радість від кожного дня.

Які звички заважають нам бути щасливими: думка психолога

Найщасливіші люди виключають ці 4 шкідливі звички

Звільніться від кайданів минулого

Перша і, можливо, найруйнівніша звичка – це постійні повернення до минулих помилок та невдач. Холлі Бернс стверджує, що застрягання у минулому не дає нам шансу на краще майбутнє. Звільнитися від цієї звички означає відкрити двері до нових можливостей і яскравих вражень, які можуть принести справжнє задоволення.

Припиніть порівнювати себе з іншими

Соціальні мережі створили ілюзію ідеального життя, до якого ми повинні прагнути. Але постійне порівняння себе з іншими лише веде до погіршення самооцінки та посилення незадоволеності. Щасливі люди розуміють, що задоволеність приходить зсередини, і їхня самооцінка не залежить від зовнішніх "стандартів успіху".

Дбайте про себе

По-третє, нехтування турботою про власне здоров'я та благополуччя — один із каменів спотикання на шляху до щастя. Наш ритм життя часто змушує забути необхідність приділяти увагу собі — і це стосується як фізичного, так і емоційного станів. Важливо навчитися приділяти час власним потребам та інтересам.

Відпустіть образи

Зрештою, четверта звичка, від якої варто відмовитися, — це збереження образ і обурень. Холлі Бернс вважає, що образа на інших подібна до отрути: поки ви його п'єте, чекаючи шкоди для іншого, страждаєте тільки ви. Прощення та здатність відпускати допомагають позбутися внутрішніх конфліктів та жити повноцінним життям.

Дотримуючись цих простих, але потужних рекомендацій, кожен з нас може значно покращити своє життя і наблизитися до справжнього щастя. Щасливі люди вже довели ефективність такого підходу. Тепер черга за нами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини