Головна Новини Дозвілля Корисні поради Які трави святять на Трійцю і як їх використовують
commentss НОВИНИ Всі новини

Які трави святять на Трійцю і як їх використовують

На Трійцю прийнято збирати лікарські трави, які, згідно з повір'ями, набувають особливої сили

21 червня 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

У неділю віруючі східного християнського обряду відзначають одне з найзначніших і найколоритніших релігійних свят — Трійцю. Свято, також відоме як П'ятидесятниця або Зелена неділя, символізує спуск Святого Духа на апостолів і є днем відродження та оновлення.

Які трави святять на Трійцю і як їх використовують

Що святять на Трійцю та які трави збирають

Цього дня віруючі прикрашають свої будинки та храми зеленню, що символізує нове життя та родючість. Особливого значення надають священним рослинам, кожна з яких має не тільки декоративне, а й захисне значення.

Згідно з народною традицією, святять різні трави та букети польових квітів. Ці рослини не лише гарні, а й мають особливе значення для християн східного обряду. Розглянемо, які рослини набувають особливого значення у цей день та які їх властивості.

Аїр, який розкидають по підлозі, приваблює успіх і захищає житло від негативної енергії. Тимьян — жіноча рослина, що символізує сімейне щастя і вірність. Піжма , здавна відома своїми захисними властивостями, охороняє від пристріту та привороту.

Любисток, ще один потужний оберіг, оберігає від злих духів та недобрих намірів. Полин вішають над входом до будинку, щоб забезпечити захист від темних сил. М'ята притягує до будинку добро та спокій, її також використовують для покращення сімейного благополуччя.

Свято Трійці — це час, коли кожна сім'я прагне оновити свій дім і душу, наповнивши їх світлом та чистотою. Зелена неділя нагадує про вічні цінності, про важливість сім'ї та домашнього вогнища. Це час, коли можна відчути єднання з природою та її божественними дарами, які, згідно з віруваннями, здатні захистити та зміцнити духовно кожну людину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини