Головна Новини Дозвілля Корисні поради Суржик у повсякденній мові: чим замінити "кружку" українською
commentss НОВИНИ Всі новини

Суржик у повсякденній мові: чим замінити "кружку" українською

"Кружка" відходить у минуле: які слова вибрати, щоб звучати по-українськи

сьогодні, 18:22
Поділіться публікацією:

Слово "кружка" часто лунає у повсякденному спілкуванні, але це слово є суржиком і використовується нами з російської мови. Насправді є купа інших варіантів, які можна використовувати, щоб ваша мова звучала красивіше і правильніше. Давайте розберемося, як це можна змінити з допомогою порад української філологині Марини Герасименко.

Суржик у повсякденній мові: чим замінити "кружку" українською

Як Правильно Казати українською: Відмовляємось від "Кружки"

Обираємо "чашку" замість "кружки" 

Більшість з нас звикли пити чай чи каву саме з чашки. Це слово є класичним і підходить найкраще. Ви можете сміливо замовляти "чашку кави" у кафе, і це буде абсолютно правильно. Використовуючи слово "чашка", ми не просто говоримо по-українськи, а й підтримуємо чистоту нашої мови.

Філіжанка — слово з історією 

Ще один чудовий варіант — "філіжанка". Це слово можна почути на заході України, і воно прийшло до нас із турецької через польську. Філіжанка звучить дуже милозвучно і додає трішки історичного колориту нашій розмові.

Кухоль — для великих порцій

А якщо ви любите пити багато чаю чи пива, то "кухоль" буде ідеальним вибором. Кухоль — це велика посудина, яка може бути не тільки скляною, але й керамічною або металевою. Це слово допоможе вам точно описати, що ви хочете, і зробити ваш вибір більш точним і стильним.

Використання таких словникових альтернатив дозволяє не тільки робити вашу мову більш колоритною і культурною, але й відображати ваше ставлення до української ідентичності. Вибираючи правильні слова, ми не тільки говоримо красиво, але й показуємо повагу до нашої мови та культури.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Одне з поширених запитань, яке виникає у носіїв української мови – чи є різниця між словами "одразу" та "відразу"? Для багатьох ці два варіанти здаються синонімами, однак чи дійсно їх можна вживати безвідносно один до одного? У цій статті ми детально розглянемо правила вживання кожного з цих слів та їхні контекстуальні особливості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини