Головна Новини Дозвілля Корисні поради Сніг іде чи падає: правильне вживання цих фраз вас здивує
commentss НОВИНИ Всі новини

Сніг іде чи падає: правильне вживання цих фраз вас здивує

Мовознавиця Ольга Багній пояснює, як правильно говорити українською

сьогодні, 14:16
Поділіться публікацією:

Зима вже не за горами, і як тільки випаде перший сніг, знову почуємо знайомі суперечки: як правильно говорити – сніг іде чи сніг падає? Це питання не раз ставило українців у глухий кут, адже кожен має свою думку з цього приводу. Хтось твердо стоїть на тому, що сніг "падає", інші ж переконані, що він "йде". А як правильно насправді?

Сніг іде чи падає: правильне вживання цих фраз вас здивує

Ольга Багній пояснює, як правильно говорити українською

Відповідь на це одвічне питання дала ведуча популярної мовної програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній. Вона запевняє, що обидва варіанти правильні, і можна сміливо вживати як "сніг іде", так і "сніг падає".

"Сніг може і йти, і падати – обидва варіанти є нормальними для української мови. Якщо ми говоримо, що сніг іде, то маємо на увазі його постійний рух, наче він пересувається. А коли кажемо, що сніг падає, то описуємо сам процес, коли сніжинки опускаються з неба," – розповідає Ольга.

Цікаво, що такий підхід до мови свідчить про її гнучкість і багатство. Ольга Багній не лише веде мовну програму на радіо, але й активно розвиває свій TikTok-канал, де ділиться корисними порадами про українську мову. Її відео збирають тисячі переглядів, допомагаючи людям краще розуміти мовні тонкощі.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Мова — це більше, ніж просто спосіб спілкування. В умовах сучасної України, культурна ідентичність стає все більш важливою, особливо в аспекті мовного вибору. Замість вживання знайомих, але чужих фраз, таких як "утро вечера мудренее", ми маємо низку чарівних українських аналогів, які не тільки збагачують нашу мову, а й дозволяють точніше висловлювати наші думки та почуття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини