Головна Новини Дозвілля Корисні поради Народні прикмети: що можна і не можна робити 9 квітня
commentss НОВИНИ Всі новини

Народні прикмети: що можна і не можна робити 9 квітня

9 квітня за новим церковним календарем православні віруючі згадують святого мученика Євпсихія

9 квітня 2024, 10:20
Поділіться публікацією:

9 квітня у православному світі відзначається важливе церковне свято – день пам'яті мученика Євпсихія. Цей день займає особливе місце у церковному календарі, нагадуючи віруючим про значущість віри, мужність та жертовність в ім'я вищих ідеалів.

Народні прикмети: що можна і не можна робити 9 квітня

Яке свято 9 квітня в Україні?

Мученик Євпсихій, життя якого протікало в епоху правління імператора Юліана Відступника, є символом незламної віри і боротьби проти язичництва. Народившись у Кесарії в сім'ї багатих батьків, він, незважаючи на свій добробут, присвятив своє життя служінню християнству та боротьбі з язичницькими обрядами. Один із найяскравіших вчинків Євпсихія – руйнування ідолів у храмі язичників, за що він був жорстоко покараний та мученицько помер від отриманих ран.

Традиції та звичаї, пов'язані з цим днем, відображають глибокий зміст і закликають до внутрішнього самовдосконалення. Цього дня церква забороняє здійснювати хірургічні втручання, лаятися та злословити, а також застерігає від заздрості до ближнього. Ці заповіді нагадують про важливість духовної чистоти та взаємодопомоги.

Народні прикмети 9 квітня також несуть у собі глибокий зміст, пов'язаний із природою та її знаками. Вважається, що погода цього дня може передбачити характер літа, а явища природи – передвіщати врожай або його відсутність. Так, наприклад, велика кількість соку біля берези вказує на дощове літо, а невелика кількість яєць у гніздах – на неврожайний рік.

Окрім того, 9 квітня вважається сприятливим днем для прислухання до власної інтуїції. Це час, коли важливо не поспішати з висновками і виважено підходити до прийняття рішень, адже як говорить народна мудрість: "сім разів відміряй – один відріж".

Імена, які відзначають свої іменини цього дня – Вадим, Гавриїл, Леон, Марія, Тамара – отримують особливі побажання та благословення. Яшма, як талісман народжених 9 квітня, символізує захист та підтримку вищих сил.

Історичні особи, які народилися цього дня, такі як український живописець Степан Кириченко, художник та режисер Ігор Подольчак, а також Герой України Костянтин Мрочко, доводять, що 9 квітня – день народження видатних особистостей, які залишили значний слід в історії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини