Головна Новини Дозвілля Корисні поради Календар урочистостей 24 травня: що святкує світ сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

Календар урочистостей 24 травня: що святкує світ сьогодні

День незалежності Еритреї та День братів у США: свята 24 травня

24 травня 2024, 10:20
Поділіться публікацією:

У той час як більшість країн світу святкують різноманітні свята 24 травня, в Україні цей день проходить без значних національних урочистостей. Проте, українці можуть приєднатися до святкування багатьох цікавих міжнародних подій.

Календар урочистостей 24 травня: що святкує світ сьогодні

Календар урочистостей 24 травня: що святкує світ сьогодні

Серед чудових світових свят, які припадають на 24 травня, варто відзначити День спаржі, День братів, День автоподорожі, День ескарго, День авіаційної техніки та День кулера в США. Ці тематичні дні святкуються переважно у Сполучених Штатах та присвячені різним аспектам американської культури та професій.

У Бразилії відзначають День кави – важлива подія для країни, яка є одним із найбільших виробників кави у світі. Цей день виділяється святкуванням та повагою до кавової індустрії та її внеску до економіки країни.

Еритрея святкує свій День незалежності, відзначаючи річницю набуття суверенітету після довгої боротьби за самовизначення. У Болгарії 24 травня визнаний Днем культури та писемності, віддаючи шану історичному внеску святих Кирила та Мефодія у розвиток слов'янської писемності.

В Австралії цей день проходить під знаком безпеки дорожнього руху, особливо наголошуючи на Дні безпечної дороги до школи, який покликаний звернути увагу громадськості на важливість забезпечення безпеки дітей на дорогах.

Крім того, в Україні 24 травня за новим стилем відзначається день пам'яті преподобного Симеона Стовпника на Дивній горі, а за старим стилем – день пам'яті святих рівноапостольних Кирила та Мефодія.

Існують і народні прикмети, пов'язані з цією датою. Наприклад, вважається, що погода 24 травня може передбачити характер майбутнього літа. Дощовий день віщує прохолодне літо, тоді як ясна та тепла погода обіцяє спекотні місяці.

Таким чином, 24 травня надає можливість для святкування безлічі культурних, національних та професійних урочистостей, відображаючи глобальне розмаїття культур та традицій. Цей день є символом єднання різних країн навколо спільних цінностей та свят.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини