Рубрики
МЕНЮ
Slava Kot
Інколи, якщо цибуля зберігається занадто довго, вона починає проростати. Багато хто сумнівається, чи безпечно вживати такий продукт у їжу, адже будь-яка зміна зовнішнього вигляду харчових продуктів має насторожити. Однак у випадку з пророслою цибулею, вона не тільки безпечна, а й зберігає корисні властивості.
Пророщена цибуля. Фото з відкритих джерел
Процес проростання – це природна реакція рослини на навколишні умови, зокрема вологість і тепло. Зелені паростки, що з’являються всередині цибулини, не містять шкідливих речовин і їх можна вживати в їжу. Однак варто пам’ятати, що смак таких пагонів дещо відрізняється – вони можуть бути гіркуватими, а сама цибулина стає м’якшою.
З погляду харчової цінності проросла цибуля залишається корисною. Вона містить вітамін С, який підтримує імунітет, а також вітамін B6, що позитивно впливає на нервову систему. Крім того, у складі цибулі є фолієва кислота, яка необхідна для клітинного росту та сірчані сполуки, що мають антибактеріальні властивості. Проте у міру проростання частина поживних речовин переходить у паростки, а сама цибулина може втратити частину своїх корисних властивостей.
Попри загальну безпечність, є ситуації, коли від пророслої цибулі краще відмовитися. Якщо вона стала надто м’якою, водянистою, змінила колір або має неприємний запах, це означає, що цибуля починає псуватися. У такому випадку її вживати не варто.
Щоб запобігти проростанню та зберегти свіжість, важливо дотримуватися правильних умов зберігання цибулі. Температурний режим має коливатися від +5 до +10 градусів. Цибуля має зберігатись у сухому добре провітреному місці та знаходитись у повітропроникних сітках, паперових пакетах чи кошиках.
Однією з найбільших помилок при зберіганні цибулі, це класти її в поліетиленові пакети, а також поряд з картоплею. Картопля виділяє етилен, що прискорює проростання
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерти пояснили, чому цибуля змушує нас плакати і як цього уникнути.
Також "Коментарі" писали про те, коли краще сіяти цибулю у ґрунт.
Новини