Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Самим головним продуктом на кожному столі є хліб. Але не всі знають, як його правильно зберігати, щоб він зберігав свою свіжість і не втрачав смакові якості. Що ж важливо враховувати?
Самий головний недолік хліба — обмежений термін придатності. Через це часто доводиться викидати цілі батони, що досить не економно. Але продовжити його свіжість можливо, для цього досить дотримуватися декількох правил:
Правило №1: Бажано зберігати хліб у дерев'яній хлібниці, але якщо у вас її немає, тоді для цих цілей підійде пластиковий контейнер або герметичний бокс. Тільки не використовуйте пластикові пакети;
Правило №2: Продовжити свіжість хліба можна за допомогою часточки яблука або шматочка цукру. Просто покладіть їх у місце зберігання основного продукту;
Правило №3: Свіжість цілого батона можна зберегти, відрізаючи шматок не з кінця, а з середини. Для цього розрізані навпіл частини батона під час зберігання щільно притискайте в місці зрізу, це захистить продукт з обох сторін;
Правило№4: Білий хліб потрібно зберігати окремо від чорного хліба. Таким чином, і той, і інший довше залишаються свіжими, а запахи не перемішаються;
Правило №5: Найголовніше — не слід зберігати хліб у холодильнику, так як при температурі в діапазоні від 0° C до 10° C продукт починає черствіти швидше, його кірка стає твердіше, а первозданний смак змінюється.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який хліб краще підійде для бутербродів. Гречаний або житній?
Новини