Головна Новини Дозвілля лайфхаки Вино влітку: ідеальний вибір для будь-якого випадку
commentss НОВИНИ Всі новини

Вино влітку: ідеальний вибір для будь-якого випадку

Розповідаємо, як пити вино влітку

24 червня 2024, 18:05
Поділіться публікацією:

Літо – час радості та відпочинку, і вином можна додати веселощів у будь-яку ситуацію. У цій статті ми розглянемо, які види вина найкраще підходять для різних літніх заходів — чи то на природі, чи вдома, чи в гостях.

Вино влітку: ідеальний вибір для будь-якого випадку

Літо – ідеальний час для насолоди вином у добрій компанії. Незалежно від того, чи знаходитесь ви на природі, вдома або в гостях, важливо вибрати вино, яке підходить саме до вашого настрою та оточення. Сподіваємося, що ці рекомендації допоможуть вам зробити правильний вибір і додадуть у ваше літо краплю чарівництва та смаку.


Як пити вино на пікніку чи пляжі

Вирушаючи на пікнік або на пляж, важливо вибрати вино, яке збереже свої якості навіть за спеки і не втратить свого смаку. Ось кілька рекомендацій:

Розі. Легке та освіжаюче вино, троянди відмінно підходить для літніх днів. Особливо популярні варіанти з Лазурного берега або Провансу, так як вони часто мають фруктові нотки і добре охолоджені подаються.

Совіньйон блан. Це біле вино з яскравими цитрусовими та трав'яними нотками ідеально підходить для тих, хто воліє щось свіже та легке.

Ламбрусько. Якщо ви віддаєте перевагу шукати щось більш фруктове та ігристе, італійське вино Ламбруско — відмінний вибір. Воно легко п'ється і добре поєднується з літніми закусками.


Яке пити вино вдома чи на балконі влітку

Коли ви насолоджуєтесь літнім відпочинком у своєму будинку або на балконі, є більше свободи у виборі вина:

Шардон. Це повне та м'яке біле вино з нотками жовтих фруктів та ванілі, яке добре поєднується з морепродуктами чи куркою на грилі.

Піно гріджіо. Легке та свіже біле вино з яскравими цитрусовими та зеленими яблучними відтінками, яке ідеально підходить для літнього вечора.

Шираза. Якщо ви віддаєте перевагу червоному вину, то шираз з його стиглими фруктовими та пряними нотками буде відмінним вибором для вечері на відкритому повітрі.


Яке вино взяти із собою у гості

Коли ви запрошені в гості або збираєтеся привітати друзів, добре мати при собі вино, яке підходить до різних страв та смаків:

Прошутто і мелон з Піно Гріджіо. Це класична комбінація для літнього аперитиву.

Фруктовий салат з троянди. Освіжаючий та легкий троянді підійде до будь-якого сезонного фруктового салату.

Гриль та шираз. Якщо на грилі м'ясо чи овочі, шираз із його багатими смаками підійде ідеально.

Вино влітку: ідеальний вибір для будь-якого випадку - фото 2


Лайфхаки як зберегти вино на пікніку прохолодним

На пікніку важливо вміти зберігати прохолодне вино, щоб насолодитися його смаком повною мірою. Ось кілька лайфхаків, які допоможуть із цим:

Ізотермічна сумка чи контейнер. Підготуйте спеціальну ізотермічну сумку або контейнер, де можна зберігати пляшку вина. Такі сумки мають утеплені стінки і допомагають зберігати прохолоду протягом декількох годин.

Холодний акумулятор або лід. Заморозьте заздалегідь холодні акумулятори або підготуйте лід. Оберніть їх рушником або серветкою і помістіть у сумку разом із вином. Це допоможе довше зберігати прохолоду.

Завчасно охолодіть вино. Намагайтеся заздалегідь охолодити пляшку вина до необхідної температури в холодильнику. Чим прохолодніше вино буде на початку пікніка, тим менше воно нагріється на сонці.

Використовуйте термос або холодну воду. Якщо немає ізотермічної сумки, можна використовувати звичайний термос або контейнер, наповнений холодною водою. Занурення пляшки вина у таку воду допомагає довше зберігати прохолоду завдяки природному охолодженню.

Уникайте прямих сонячних променів. Тримайте вино в тіні або під парасолькою, щоб уникнути прямого впливу сонячного світла. Сонце може швидко прогріти пляшку та вплинути на її смакові якості.

Використовуйте холодні пляшки. Якщо можливо, вибирайте вино, яке продається у спеціальних холодних пляшках. Ці пляшки зберігають прохолоду довше завдяки своїй конструкції.

Дотримуючись цих лайфхаків, ви зможете насолодитися прохолодним вином на пікніку і додати веселощів у ваш літній день!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини