Головна Новини Дозвілля лайфхаки Що робити, якщо на ноутбук пролилася вода
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити, якщо на ноутбук пролилася вода

Пролилата вода призводить до виходу техніки з ладу

21 грудня 2020, 17:20
Поділіться публікацією:

Сучасне життя важко уявити без ноутбука, адже з його допомогою ми працюємо, відпочиваємо і дізнаємося нову інформацію. І багатьом людям подобається проводити час за ноутбуком з чашкою кави, чаю або іншим напоєм, який може стати причиною його поломки. Що ж робити, якщо на клавіатуру потрапила рідина?

Що робити, якщо на ноутбук пролилася вода

що робити, якщо на ноутбук потрапила вода (фото з відкритих джерел)

Експерти відзначили, що в таких випадках не можна панікувати, краще зосередьтеся на виконанні ряду дій, які допоможуть врятувати техніку або мінімізувати наслідки проблеми. І в першу чергу, потрібно швидко вимкнути ноутбук, перевернути його і витягти блок живлення. Далі відключіть все периферичні пристрої: мишку, флешку, принтер і т. д. Переверніть ноутбук "догори ногами", щоб рідина виливалася швидше, за допомогою паперових рушників зберіть воду з поверхні корпусу. Рекомендується додатково струсити його, щоб витрусити залишки рідини. Такий підхід дозволяє запобігти попаданню напоїв на материнську плату.

Наступний крок — розбір корпусу. Будьте готові до того, що девайс буде на просушування 1-2 дні в розібраному вигляді. Можна приблизно оцінити масштаб пошкоджень, виходячи з того, яка саме рідина була пролита.

Експерти кажуть, що якщо на клавіатуру потрапила вода, то шанси на порятунок пристрою високі, тому що вода, в порівнянні з іншими напоями, нешкідлива рідина.

Якщо ж ноутбук постраждав від чаю, кави та інших напоїв з цукром, а також від пива або вина, тоді справи йдуть гірше. Такі напої містять кислоти, які агресивно діють на електроніку. При чому, пиво і фруктові соки самі підступні.

Як правило, ноутбук, після попадання на нього рідини, можна полагодити, але все залежить від деталей, які були пошкоджені. Найдорожче обійдеться заміна системної плати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що китайська компанія представить дворежимну міні-клавіатуру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини