Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Вчені визначили найспекотніший день на планеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені визначили найспекотніший день на планеті

Понеділок, 3 липня 2023 року, виявився, за підрахунками метеорологів, найспекотнішим днем в історії

5 липня 2023, 22:56
Поділіться публікацією:

Понеділок, 3 липня 2023 року, виявився, за підрахунками метеорологів, найспекотнішим днем в історії — середня температура на всій планеті цього дня побила рекорд, встановлений сім років тому. Про це повідомляють "Коментарі".

Вчені визначили найспекотніший день на планеті

Спека охопила планету

Як оголосили вчені з американської урядової установи "Національні центри прогнозування навколишнього середовища", 3 липня середньосвітова температура досягла 17,01 градуса за Цельсієм. Колишній рекорд, зафіксований у серпні 2016 року, становив 16,92 градуси.

Вчені уточнюють, що, строго кажучи, 3 липня став найспекотнішим днем з 1979 року, коли розпочався супутниковий моніторинг погоди. Але вони впевнені, що це рекорд і за всю історію регулярних наукових спостережень, що ведуться з кінця XIX століття.

Червень цього року став, за підрахунками метеорологів, найтеплішим червнем на планеті за історію спостережень. Вчені вважають, що встановленню нових температурних рекордів зараз сприяє поєднання загальної зміни клімату через викиди парникових газів і початок природного явища Ель-Ніньо.

Ель-Ніньо — це потужне природне явище, періодичне підвищення температури води в екваторіальній та південній частині Тихого океану. Воно впливає на клімат по всій планеті.

"Існує ймовірність, що липень стане найспекотнішим липнем і найспекотнішим місяцем в історії, — згоден учений з Лейпцизького університету Карстен Хауштайн. — В історії — це означає з часів Емського міжльодовика, яке було 120 тисяч років тому", передає Бі-бі- сі.

Тим часом, в Україну йде аномальна спека: як і де зміниться погода.

У Кремлі відповіли, чи говорив Сі Цзіньпін із Путіним про "ядерку".

А Луценка демобілізують за станом здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини