Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Сон голяка як вірний засіб схуднення
commentss НОВИНИ Всі новини

Сон голяка як вірний засіб схуднення

Якщо ви мрієте схуднути на пару кілограм, щоб надіти улюблену сукню, вам варто задуматися про сон голяка. Хоча кореляція між «оголеним сном» і тонкою талією не зовсім пряма, зв'язок все ж існує.

19 жовтня 2020, 15:29 comments1097
Поділіться публікацією:


Сон голяка як вірний засіб схуднення

Фото: factroom.ru

Бурий жир, також відомий як бура жирова тканина, виділяє тепло, допомагаючи підтримувати температуру тіла в більш прохолодних умовах. Інакше кажучи, цей тип жиру спалює калорії та прискорює метаболізм. Таким чином, сон в більш холодному кліматі — будь то через те, що ви спите голим або в більш прохолодній кімнаті — в поєднанні зі здоровим харчуванням і фізичною активністю, потенційно є ще одним способом знизити вагу.

Більш висока температура повітря в кімнаті, а також тепла піжама та вовняна ковдра призводять до того, що температура вашого тіла уві сні не може впасти, що в свою чергу заважає добре відпочити організму в цілому. Як наслідок, нестача сну може призвести до збільшення ваги. Поганий сон неодноразово пов'язували з вищим індексом маси тіла та збільшенням ваги. Крім нестачі енергії, яку ви відчуваєте вранці, підвищується рівень гормону греліну, що стимулює почуття голоду. Дослідження показують, що підвищується також і кортизол (гормон стресу), який активує центри в мозку, які змушують вас жадати вуглеводів і цукру. Тому відмова від піжами — один із способів забезпечити кращий нічний сон. Також подумайте про те, щоб поступово знижувати температуру повітря в спальні (оптимально 18 С).

Однак давайте не будемо забувати, що сон голяка може мати й інші позитивні ефекти, особливо якщо ви не спите на самоті. Відсутність піжами, безсумнівно, поліпшить близькість між партнерами, що також буде корисно для міцного сну. Контакт шкіра до шкіри стимулює вироблення окситоцину — гормону "гарного настрою", який не тільки підсилює почуття близькості, але також знижує стрес і занепокоєння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини