Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Українські кінопрем'єри: фільми, які треба переглянути весною
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські кінопрем'єри: фільми, які треба переглянути весною

Ми зібрали п'ять найочікуваніших картин українських режисерів

12 березня 2024, 16:03
Поділіться публікацією:

В українському кінопросторі цієї весни анонсовано прем'єри п'яти знакових фільмів, які відзначаються не лише своєю актуальністю та глибиною змісту, але й високим рівнем виробництва. Ці стрічки відображають широкий спектр емоцій та історичних періодів, пропонуючи глядачам зануритися у світи, що варіюються від глибоко особистих історій до важливих історичних подій. Від теплих сімейних історій до гострих документальних розповідей, кожен з цих фільмів заслуговує на увагу.

Українські кінопрем'єри: фільми, які треба переглянути весною

5 найочікуваніших українських фільмів цієї весни

"Смак свободи" запрошує глядачів у світ кулінарних пригод та особистісного зростання. Головна героїня, молода кулінарка Варя, вирушає до Львова, де її чекають не лише нові кулінарні виклики, але й зустріч з історичною постаттю Ольгою Франко. Фільм є відданням шани українській культурній спадщині через призму кулінарії. 

Наразі стрічка вже у прокаті 

Українські кінопрем'єри: фільми, які треба переглянути весною - фото 2

"20 днів у Маріуполі" стоїть окремо в цьому переліку, будучи документальною стрічкою, яка відображає страшні події облоги Маріуполя у 2022 році. Ця стрічка не лише розповідає історію міста та його мешканців під час окупації, але й демонструє непохитність духу людей, що опинилися у вирі війни. Вона викликає глибокий резонанс та прагнення до миру. Крім того, 10 березня фільм приніс першу в історії України нагороду “Оскар” у категорії "найкращий документальний фільм".

Наразі стрічка вже у прокаті 

Українські кінопрем'єри: фільми, які треба переглянути весною - фото 3

"Я, "Побєда" і Берлін" є яскравим представником пригодницького кіно, базованого на літературному творі Миколи Гнатюка (Кузьми Скрябіна). Історія музиканта Кузьми, який у пошуках кращого життя вирушає у незвичайну подорож на старій "Побєді", відображає нестримний дух пригод та мрійництва 90-х.

Стрічка буде у прокаті з 13 березня

Українські кінопрем'єри: фільми, які треба переглянути весною - фото 4

"Я і Фелікс" пропонує інтимний погляд на процес дорослішання в пострадянській Україні. Через взаємодію між малим Тимофієм та його бабусиним другом Феліксом, фільм розкриває теми сім'ї, ідентичності та передачі життєвого досвіду.

Стрічка буде у прокаті з 11 квітня

Українські кінопрем'єри: фільми, які треба переглянути весною - фото 5

"Ти мене любиш?" виокремлюється своєю чуттєвістю та акцентом на молодіжні переживання. Це історія про першу любов, дорослішання та самопізнання на тлі змінюваної реальності 90-х років в Україні.

Стрічка буде у прокаті 30 травня

Українські кінопрем'єри: фільми, які треба переглянути весною - фото 6



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини