Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Кінофейли, які стали культовими: найневдаліші фільми всіх часів
commentss НОВИНИ Всі новини

Кінофейли, які стали культовими: найневдаліші фільми всіх часів

Топ-5 найгірших фільмів в історії кіно: невдачі, про які пам'ятають усі

сьогодні, 03:43
Поділіться публікацією:

У світі кінематографа завжди знайдеться місце шедеврам та розчаруванням. Хоча кожен режисер мріє про створення фільму, який підкорить серця глядачів та принесе величезні касові збори, не всім вдається досягти цього успіху. Деякі фільми, незважаючи на амбіції та серйозні бюджети, стають символами провалу та об'єктами глузувань. У цій статті ми розповімо про п'ять фільмів, які запам'яталися глядачам своєю грандіозною невдачею та увійшли в історію як найгірші кінострічки всіх часів.

Кінофейли, які стали культовими: найневдаліші фільми всіх часів

Антирейтинг кіно: п'ять фільмів, визнаних найгіршими в історії

1. "План 9 з відкритого космосу" (Plan 9 from Outer Space, 1959)

Фільм, який часто називають "королем" усіх поганих фільмів, "План 9 із відкритого космосу" під режисурою Еда Вуда, став уособленням абсурдного та примітивного кінематографу. Картина, яка розповідає про зловісних інопланетян, які пожвавлюють мерців для нападу на Землю, виглядає настільки погано, що багато глядачів навіть засумнівалися, що це був серйозний проект. Картонні декорації, очевидні кіноляпи та безглуздий сюжет зробили цей фільм культовою класикою у категорії "настільки погано, що навіть добре".

2. "Кімната" (The Room, 2003)

Цю кінострічку часто називають "Громадянином Кейном поганих фільмів". "Кімната" Томмі Вайсо – це драма, яка випадково стала однією з найсмішніших комедій усіх часів. Вайсо намагався створити серйозний та емоційний фільм, але через слабку акторську гру, нелогічні діалоги та сюжетні діри глядачі не могли стримати сміх. Рядки з фільму, такі як "You're tearing me apart, Lisa!", стали справжніми мемами, а сама "Кімната" набула культового статусу серед шанувальників кінофейлів.

3. "Кішки" (Cats, 2019)

Коли студія вирішила перенести популярний мюзикл Ендрю Ллойда Веббера "Кішки" на великий екран, багато хто чекав на черговий шедевр. Але все пішло за планом. Фільм викликав подив і навіть жах у глядачів завдяки своїм дивним візуальним ефектам та комп'ютерній графіці. Актори, зображені як антропоморфні кішки, виглядали швидше лякаюче, ніж граціозно, що викликало шквал критики та глузувань. Це був випадок, коли великі очікування зіткнулися із суворою реальністю кінопровалу.

4. "Бетмен і Робін" (Batman & Robin, 1997)

Фільм "Бетмен і Робін" під режисурою Джоела Шумахера став одним із найбільш обговорюваних провалів у жанрі супергеройського кіно. Здавалося б, наявність зоряного складу та великого бюджету мала забезпечити успіх, але вийшло навпаки. Персонажі з безглуздими костюмами, сцени з плоским гумором та повний абсурд того, що відбувається, призвели до того, що фільм став прикладом того, як можна невдало адаптувати комікси. Навіть сам Джордж Клуні, який виконав роль Бетмена, пізніше зізнався, що фільм був невдачею.

5. "Останній повітряний маг" (The Last Airbender, 2010)

Багато фанатів мультсеріалу "Аватар: Легенда про Аанг" чекали виходу фільму "Останній повітряний маг" з нетерпінням, але в результаті отримали одне з найбільших розчарувань в історії екранізацій. Помилки в кастингу, спотворений сюжет та слабка візуальна складова змусили критиків та глядачів одностайно назвати цей фільм провалом. "Останній повітряний маг" став яскравим прикладом того, як можна занапастити потенційний хіт, втративши дух і магію оригіналу.

Іноді навіть найгучніші імена в індустрії кіно не можуть урятувати фільм від катастрофи. Ці п'ять стрічок довели, що не завжди успіх вимірюється зірками на постерах та бюджетом. Їхні провали стали легендами, а самі фільми — своєрідними підручниками, як не треба знімати кіно. Але, незважаючи на це, кожен з них все ж таки знайшов свою аудиторію і довів, що у світі кіно навіть невдачі можуть набути культового статусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини