Головна Новини Дозвілля діти Кошмари у дитини - як зупинити страшні сни
commentss НОВИНИ Всі новини

Кошмари у дитини - як зупинити страшні сни

Ви можете допомогти своїй дитині розвинути 6 необхідних навичок, які допоможуть їй засинати самостійно і без кошмарів.

6 січня 2021, 14:18
Поділіться публікацією:


Кошмари у дитини - як зупинити страшні сни

Дитина боїться спати. Фото: Familie.de

Кошмари найбільш поширені у дітей у віці від 6 до 10 років. У той час як дошкільнята мають активну уяву і турбуються про монстрів під їх ліжками, кошмари дітей старшого віку включають реальні страхи, такі як викрадення або вбивство.

Одне дослідження голландських учених показало, що від кошмарних снів страждають діти:

- 96% — у віці від 7 до 9 років

- 68% — від 4 до 6 років

- 76% — від 10 до 12 років

Кошмари трапляються під час сну і багато дітей не прокидаються після них. Проте, сни можуть розбудити дитину, тому що вони викликають реакцію боротьби або польоту тіла, що прискорює частоту серцевих скорочень. Будь-яке джерело стресу, навіть перевтома, може збільшити ризик наявності кошмарів.

Проявіть розуміння. Якщо вашій дитині приснився кошмарний сон, заспокойте її та перевірте, як вона себе почуває.

Встановіть режим сну. Діти, які лягають спати надто пізно, більш схильні до нічних кошмарів. Діти шкільного віку потребують 10-11 годин нічного сну. Ігри на планшеті та комп'ютері, а також вплив екрану телевізора гальмують виробництво снодійного гормону мелатоніну.

М'яка іграшка. Наявність нової іграшки може допомогти вашій дитині відчувати себе впевненіше в ліжку. Ви можете сказати дитині, що новий м'який друг захищатиме її від кошмарів.

Перепрограмування мозку вашої дитини. Погані сни можуть просто стати звичкою дитячого розуму. Після кошмару або перед сном, він повинен думати про щось щасливе та веселе. Навчіть дитину, як це краще робити, або скористайтеся такими аудіостимуляторами, як звуки моря або лісу.

Ви також можете допомогти дитині навчитися розрізняти фантазії та реальність, підійшовши до вирішення цього питання більш логічним чином. Якщо малюк боїться щось на кшталт землетрусу чи пожежі, ви можете допомогти йому зосередитися на рішеннях. Розробіть разом план евакуації на випадок пожежі та міняйте батарейки в димовій пожежній сигналізації разом з дитиною.

Зовнішня допомога. Якщо жодна з цих стратегій не працює, а кошмари дитини тривають кілька тижнів поспіль, ви можете звернутися за допомогою і вдатися до когнітивно-поведінкової терапії.

Раніше "Коментарі" писали про те, як боротися з нічними візитами дитини у спальню батьків.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини