Головна Новини Дозвілля діти Дивні звички у маленьких дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Дивні звички у маленьких дітей

Ваша дитина з дитинства може почати розвивати деякі дуже дивні звички. Ми розповімо, які з них заслуговують вашого більш пильного погляду

4 січня 2021, 15:26
Поділіться публікацією:


Дивні звички у маленьких дітей

Фото: imom.me

Самозаспокоєння

Коли дитина відчуває сильну втому або нудьгу, вона може заспокоювати себе, повторно переміщаючи своє тіло з боку в бік. Для малюків розгойдування взад і вперед — це звичайне явище, своєрідний спосіб розслабитися. Як правило, діти переростають цю звичку близько 3 років.

Деякі малюки заспокоюють себе смоктанням великого пальця або соски, інші гризуть нігті. Якщо дитина не позбулася звички до 4 років, безперервне смоктання може підвищити ризик розвитку стоматологічних і мовних проблем.

Одержимість порядком

Малюки, як і більшість дорослих, дуже люблять послідовність і впевненість у тому, що буде далі. Якщо зацикленість вашої дитини на правилах виходить з-під контролю, грайте з нею в ігри, щоб змінити поведінку. Наприклад, якщо ваша дитина зациклена завжди носити одні й ті ж шкарпетки, в один прекрасний день спробуйте надіти дві різні шкарпетки, щоб показати, що це добре — бути різними. Така поведінка малюка не викликає занепокоєння доти, поки дитина робить це частиною гри, наприклад, необхідність вибудувати свої машинки і поїзда на станції, щоб спокійно спати протягом ночі.

Якщо діти поглинені порядком настільки, що це перешкоджає їх розвитку, і вони втрачають можливість грати і взаємодіяти з іншими дітьми та сім'єю, то це є проблемою.

Колупання в носі

Давайте будемо чесними — практично всі малюки люблять колупати у носі. Заохочуйте дитину використовувати хустинку і не переживайте. Уникайте соромити дитину за те, що вона так робить, інакше це призведе до того, що звичка стане прихованою від ваших очей, але не зникне.

Також природно для дітей молодшого віку торкатися своїх інтимних частин тіла. І тому, що такі рухи змушують його відчувати себе добре, малюк буде повторювати таку поведінку. Навчіть дитину, що така поведінка цілком прийнятна, але для цього є певне правильне місце, наприклад, у себе вдома, а не в гостях або громадських місцях.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини