Головна Новини Дозвілля книги Нескінченна бібліотека: як і де завантажувати книги легально
commentss НОВИНИ Всі новини

Нескінченна бібліотека: як і де завантажувати книги легально

7 легальних онлайн-бібліотек, на яких можна читати та завантажувати книги безкоштовно⁠⁠

10 квітня 2024, 12:20
Поділіться публікацією:

Зі зростанням інтересу до читання та самоосвіти зросла і потреба у надійних джерелах якісної літератури. У цьому огляді ми розглянемо ТОП легальних онлайн-бібліотек, які надають можливість не лише читати, а й завантажувати книги.

Нескінченна бібліотека: як і де завантажувати книги легально

Легальні бібліотеки, на яких можна читати та завантажувати книги

Project Gutenberg

Project Gutenberg заслуговує на звання першовідкривача серед безкоштовних електронних бібліотек. Містить понад 60 000 книг, доступних для завантаження в різних форматах, таких як EPUB, Kindle, HTML. Основну увагу тут приділено класичним творам, які вже не захищені авторським правом, що робить їх повністю легальними для безкоштовного розповсюдження.

Open Library

Open Library прагне створити веб-сторінку для кожної книги, яка коли-небудь була опублікована. З більш ніж мільйоном електронних книг, доступних для безкоштовного читання або завантаження, бібліотека пропонує величезний вибір жанрів і тем. Платформа також дозволяє користувачам робити свій внесок, виправляючи помилки та доповнюючи інформацію про книги.

Internet Archive

Internet Archive — це не просто бібліотека, а й архів інтернету в цілому, який включає мільйони безкоштовних книг, фільмів, програмного забезпечення, музики та багато іншого. У розділі книг користувачі можуть знайти рідкісні та важкодоступні твори, журнали та сучасну літературу.

Google Books

Google Books пропонує одну з найбільших у світі баз даних книг із функцією пошуку за текстом усередині книги. Хоча не всі книги доступні для безкоштовного скачування, багато хто може бути прочитаний онлайн в повному обсязі або частково, надаючи можливість ознайомитися зі змістом перед покупкою.

National Digital Library of India

National Digital Library of India (NDLI) надає доступ до багатьох ресурсів у різних мовах Індії та англійській мові. Бібліотека включає освітні матеріали, книги, журнали, статті та багато іншого, роблячи її цінним ресурсом для дослідників, студентів і любителів читання по всьому світу.

Europeana

Europeana збирає цифрові копії культурних та історичних артефактів із різних європейських країн. Хоча це не традиційна бібліотека в повному розумінні цього слова, вона надає доступ до мільйонів книг, творів мистецтва, фотографій та музичних записів, багато з яких недоступні в іншому місці.

Library of Congress Digital Collections

Бібліотека Конгресу США надає великі цифрові колекції, які включають історичні документи, фотографії, карти, аудіозаписи та відео. Цей ресурс є незамінним для дослідників історії, культури та політики США.

Легальні онлайн-бібліотеки відіграють важливу роль у забезпеченні доступу до освітніх та культурних ресурсів. Вони надають унікальну можливість досліджувати світ літератури без обмежень та є цінним інструментом для всіх, хто прагне розширити свої знання та кругозір.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини