Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як правильно пити у спеку: кілька важливих правил
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно пити у спеку: кілька важливих правил

Просто залити в себе побільше рідини недостатньо

18 червня 2020, 11:36 comments1307
Поділіться публікацією:

Літня спека остаточно вступила в свої законні права. В умовах підвищеної температури повітря споживання води стало ще більш важливим. Але просто бездумно заливатися водою не можна. Насправді це ціла наука. Сьогодні ми розповімо тобі про те, як правильно пити воду в умовах спекотного літа.

Як правильно пити у спеку: кілька важливих правил

Не можна пити залпом

Якщо все буде відбуватися дуже швидко, організм просто не встигне засвоїти потрібну кількість води. В результаті ти отримаєш не відновлення водного балансу, а зневоднення. Пити слід кожні 15 хвилин по три-чотири ковтки.

Не варто пити лише холодну рідину

Щоб процес травлення і засвоєння корисних речовин проходив нормально, температура води або іншої рідини повинна дорівнювати температурі тіла.

Не обмежуйся тільки водою

Стереотип про те, що пити потрібно виключно просту воду дуже поширений, але насправді її потрібно розбавляти іншими рідинами. Справа в тому, що проста вода часто не містить необхідних солей, мінералів і корисних речовин. У спеку ідеально підійдуть суп з овочів, соки, кисломолочні продукти, соковиті фрукти і ягоди. Також варто пити трохи мінеральної води.

Дотримуйся цих правил і тоді ти забудеш про спрагу. Також видання "Коментарі" розповість, як найскоріше позбутися від болю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини