Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як охолодити квартиру без кондиціонера: прості поради
commentss НОВИНИ Всі новини

Як охолодити квартиру без кондиціонера: прості поради

Охолодити кімнату без кондиціонера допоможуть доступні засоби

26 червня 2020, 14:30 comments1782
Поділіться публікацією:

Самий найшвидший спосіб охолодити приміщення — включити кондиціонер. Але не у всіх є кошти на його придбання. Представляємо вам кілька лайфхаків, які допоможуть ефективно охолодити квартиру у спекотні дні.

Як охолодити квартиру без кондиціонера: прості поради

Повісьте штори або жалюзі

Найпростіший спосіб — закрийте вікна за допомогою штор, щоб сонячні промені не проникали всередину приміщення і не гріли повітря. Їх доведеться тримати закритими до тих пір, поки спека на вулиці не спаде.

Провітрюйте правильно

Якщо хочете, щоб у квартирі було прохолодно, навчіться правильно її провітрювати. Вікна днем відкривати не варто, тому що гаряче повітря потрапляє в приміщення і в ньому стає дуже душно. Краще всього їх відкривати з 4 до 7 ранку, коли сонце тільки встає, а також пізно ввечері — після 22 годин.

Зволожуйте повітря

Більш комфортним буде використання мобільних освіжувачів повітря з функцією охолодження. Це не традиційні кондиціонери, оскільки вони не мають повітроводів. В них необхідно заливати холодну (в ідеалі, крижану) воду, яка згодом буде випаровуватися, знижуючи температуру в середньому на 7-8 градусів у порівнянні з показниками термометра за вікном.

Вимкніть побутову техніку

Не користуйтеся без особливої надобності приладами, які нагрівають повітря. До них відноситься: телевізор, електричний чайник, плита, духовка, праска та інше.

Вологе прибирання 1-2 рази в день

Протирайте підлогу і меблі хоча б раз у день. Для цього використовуйте крижану воду: вона охолодить поверхні. У цього способу є ще один бонус — у квартирі стане легше дихати, тому що в повітрі буде менше пилу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи сприяє кондиціонер передачі коронавіруса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини