Істинно осінній напій: як приготувати гарбузове лате

Побалуйте себе і близьких головним напоєм осені

Гарбуз - король осінньої пори. А пряне гарбузове лате - істинно осінній напій. Пропонуємо вам приготувати цей кавовий коктейль із міксом прянощів для гарбузового пирога за рецептом телеведучої та кулінара Марти Стюарт, який розмістило видання "Сегодня".

Необхідні такі інгредієнти: 1 стакан молока, 1 паличка кориці, 1 цілий мускатний горіх, 1 см очищеного і нарізаного імбиру, 1 чашка еспресо або дуже міцної кави, збиті вершки, кориця, 1/4 склянки цукрового піску.

Спочатку в невеликій каструлі довести до кипіння молоко, корицю, мускатний горіх й імбир.

Потім вимкнути вогонь і накрити кришкою. Дати суміші настоятися 30 хвилин.

Далі розділити еспресо на чотири чашки. Процідити молоко і так само розділити на чотири чашки.

Прикрашати напій при подачі слід ложкою збитих вершків - просто викладіть їх зверху, і посипте каву корицею.

Раніше портал "Коментарі" розповів, як приготувати напій - хіт осені. Покроковий рецепт яблучного сидру з імбиром і апельсином.

А також ми поділилися рецептом лазаньї з гарбузом і гарбузового пирога з медом.