Вчені назвали п'ять найстрашніших фільмів жахів

Вчені провели дослідження і з'ясували, які фільми є найстрашнішими

Якщо ви - справжній цінитель і любитель жанру хоррор, то фільми, представлені в цьому списку, вам напевно вже знайомі. Але навіть попри це, вам захочеться їх переглянути заново, дізнавшись, що вчені визнають їх найстрашнішими.

Важливо відзначити, що даний рейтинг був складений не спираючись на сюжет, кількість кривавих сцен або ж спецефекти, а шляхом вимірювання частоти серцевих скорочень у глядачів під час перегляду різних фільмів жахів.

Всього в цьому експерименті брало участь 50 хоррор-фільмів з абсолютно різними сюжетами. Учасників також було 50. Кожному заміряли частоту серцевих скорочень під час перегляду.

Отже, на першому місці за результатами дослідження виявився фільм "Сіністер" (2012 рік). Під час перегляду у глядачів було зафіксовано до 86 ударів на хвилину. До слова, нормою є 65. Однак, це ще все. На моторошних моментах у деяких людей була відмітка 131 удар.


Друге місце зайняв фільм "Астрал" (2010 рік). У людей також відзначалася частота ударів у хвилину - 86.


На третій позиції опинився фільм "Закляття" (2013 рік). Максимальна кількість ударів у глядачів при перегляді - 85 у хвилину.


Четверте місце зайняв фільм "Реінкарнація" (2018 рік).


На п'ятій позиції - "Паранормальне явище" (2007 рік).


Під час переглядів цих двох фільмів у людей частота ударів становила трохи менше ніж 85.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало читачів про те, що Disney перезапустить легендарний мультсеріал "Чіп і Дейл", а також про те, який фентезійний серіал Netflix вирішив закрити.