Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Сім'я письменника Артура Конан Дойла подала в суд на Netflix
commentss НОВИНИ Всі новини

Сім'я письменника Артура Конан Дойла подала в суд на Netflix

Нащадки письменника заявили про порушення авторських прав

26 червня 2020, 16:15 comments1356
Поділіться публікацією:

Популярна стримінгова платформа Netflix потрапила в скандал. Нащадки видатного англійського письменника Артура Конан Дойла, який є автором книг про Шерлока Холмса, подали позов на компанію через виход нового фільму. Про це повідомляє видання Deadline.

Сім'я письменника Артура Конан Дойла подала в суд на Netflix

Total Film

Відомо, що у вересні 2020 року на екрани має вийти фільм "Енола Холмс", де головною героїнею є двоюрідна сестра проникливого сищика, яка володіє гострим розумом, впевненістю і логічним мисленням. У 14 років її мати пропала, і дівчина відправляється на її пошуки.

Але через скандал новий фільм може так і не вийти на Netflix. Справа в тому, що сім'я письменника подала в суд заяву, в якій говориться, що компанія і режисери кінострічки, порушила авторські права і закон про суспільне надбання.

У позові зазначається, що більшість оригінальних оповідань про Шерлока Холмса, які існували до 1923-го, були визнані загальнодоступними. Але це не стосується десяти останніх історій, опублікованих в період з 1923 по 1927 роки. Саме у них і з'являється сестра Холмса.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що українська артистка Джамала зіграла в голлівудському фільмі, який вийде на Netflix.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини