Головна Новини Дозвілля діти Батьківські помилки, через які діти не люблять садочок
commentss НОВИНИ Всі новини

Батьківські помилки, через які діти не люблять садочок

Періодично дитина протестує проти походу в садочок

31 травня 2020, 12:00 comments1881
Поділіться публікацією:

Мабуть, багато батьків стикалися з ситуацією, коли дитина плаче і протестує проти походу в садочок. Така поведінка може бути і кожен день, навіть якщо малюк вже пройшов період адаптації. У чому ж проблема? Може це відбувається частково через батьківські помилки?

Батьківські помилки, через які діти не люблять садочок

Квапливі збори

Процес збирання дитини в дитячий садок може бути тривалим. Але якщо вранці все навколо метушаться, а батьки нервують — у дитини садок починає асоціюватися з хвилюванням, нервозністю мами і тата, скандалами через те, що хтось кудись спізнюється. Щоб цього не відбувалося, краще встати раніше і виділити достатньо часу на ранкові збори.

Нерегулярне відвідування дитячого садка

Якщо дитина часто "прогулює" садочок, а це може бути з різних причин, в тому числі і незначних (приїзд родичів, шкода будити і т. д.), то процес адаптації малюка до садка буде відбуватися знову і знову. Звичайно, він не буде любити це місце. Щоб у дитини були друзі і вона відчувала себе в садку комфортно, її туди потрібно водити кожен будній день (за винятком хвороби), не піддаючись скигленню.

Негативні установки

Якщо ви часто лякаєте дитину дитячим садом, то не питайте себе потім, чому вона не хоче туди йти і закочує істерики. Наприклад, якщо ви розказуєте, що у саду з нею "ніхто панькатися не буде", що там "доведеться їсти що, дають", "не запитають, чи хочеш ти чи ні", то це місце стає для неї неприємним, адже там немає ні мами, ні тата, її постійно змушують щось робити, а то і ділитися іграшками. Батькам потрібно говорити про дитячий садок позитивні речі, наприклад, що там її чекають друзі, що там багато різних іграшок і т. д.

Негативні відгуки про вихователів і групу

Якщо при дитині ви дозволяєте собі погано відгукуватися про вихователів, інших дітей і їх батьків дитина все це добре запам'ятовує, і у неї складається враження, що в саду всі дурні і погані. А ще вона запросто може передати ваші слова, перебуваючи в дитячому садку. Краще перестати перед малюком висловлювати своє невдоволення.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка найбезпечніша поза для сну дитини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини