В Іспанії на двох туристів напала агресивна корова на Шляху святого Якова

Паломників атакувала корова на популярному релігійному шляху в Іспанії. Туристів доправили до лікарні.

Шлях святого Якова або ж шлях до Сантьяго один з найпопулярніших паломницьких маршрутів світу, який веде до могили апостола якова в іспанському місті Сантьяго-де-Компостела. Попри те, що це мальовничий та привабливий шлях, він також повен небезпек, зокрема і корів, які можуть напасти на людей.

На початку травня поблизу міста Наварредонда-де-Сальватьерра на двох паломників 64 та 69 років напала корова. На місце інциденту направили два автомобілі швидкої допомоги.

Лікарі швидкої зафіксували незначні травми в одного туриста, тоді як інший паломник отримав після атаки корови такі пошкодження, що на місце інциденту викликали гелікоптер для його транспортації до найближчої лікарні.

Це вже не перший подібний випадок цього року, який стався на Шляху святого Якова. У березні поблизу міста Касерес за групою туристів погналось стадо корів. Однак цього разу все обійшлось без жертв, а паломники врятувались тим, що залізли на найближче дерево.

Шлях святого Якова – це третя за значенням святиня в католицизмі, яка поступається лише Єрусалиму та Риму. Причиною цього стали мощі апостола Якова, які знаходяться в місті Сантьяго-де-Компостела. У кінці 70-х років на маршруті фіксували кілька десятків людей за рік, проте поступово його популярність зросла і у 2009 по Шляху святого Якова пройшло понад 145 тис. паломників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що п'яний російський турист розтрощив ресторан на Балі та був покараний депортацією.

Також "Коментарі" писали про пораду для туристів від бортпровідниці про те, які напої не варто вживати на борту літака.