Як приготувати домашні шпроти з салаки: набагато дешевші і смачніші за магазинні

Ціни на шпроти в магазинах стали надто високими

Ціна на улюблену консерву зі шпротів стала дуже кусючою, самі з цієї причини є пропозиція до співгромадян приготувати домашні консерви з набагато доступнішої салаки. Рецепт пропонує канал "Домашня Ферма - сад, город".

Складники на 1,2 кг салаки (нечищеної): 3 шт. лаврового листка; 1 повна ч. л. солі; підготовлене цибулиння; 6 шт. перцю горошком; 2 ч. л. чорного сухого чаю; 1,5 склянки води; 0,5-1 склянки олії

Рецепт приготування консерви

Спочатку потрібно змішати всі складники для майбутнього маринаду в посудині, окрім олії, залити водою та проварити, щоб розчин став кольору настояного чаю.

Почистити салаку від голови та нутрощів. Щільно скласти в глибоку каструлю - валетом. Залити маринадом. Додати олію – на свій смак.

Довести до кипіння. Варити на невеликому вогні тривалий час - дві години. Хай охолонуть. Рибна консерва зі шпротів готова.

Нагадаємо, що "Коментарі" поділилися рецептом як приготувати смачну шаурму в домашніх умовах. Шаурма є досить популярним стрітфудом. Цю страву також легко можна приготувати самостійно, витративши на це приблизно годину чи півтори години свого часу. За смаком дана шаурма відрізнятиметься від тієї, яку можна придбати у вуличних кіосках. Один із інгредієнтів, а саме сир Чеддер, надасть страві особливого смаку.

Також "Коментарі" писали про те, як приготувати піцу 4 сири в домашніх умовах. Піца є традиційною італійською стравою. Класична піца випікається у спеціальній дров'яній печі, проте не менш смачною її можна приготувати вдома. Цей простий рецепт тіста чудово підходить для домашнього приготування. Основа для піци в результаті виходить досить м'якою. Рецепт розрахований на три піци.