Страва з українською душею: рецепт драників з запеченим фаршем

Як у домашніх умовах приготувати драники з запеченим фаршем: покроковий рецепт смачної української страви

Драники — популярна українська страва з картоплі, яка готується швидко і просто, зате вона дуже поживна і смачна. Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом драників із запеченим фаршем. Що потрібне для приготування?

Інгредієнти: 6-8 середніх картоплин, 200 г сметани (1 ст. л для тіста), 2 цибулі, 4-5 ст. л борошна, сіль, перець, а також 5-6 ст. л олії.

Для фаршу: 300 г фаршу (свинячого з яловичим), 2 ст. л томатної пасти, 150 г сала.

Візьміть картоплю, очистьте і натріть на великій тертці, те ж саме зробіть з однією цибулею. Додайте 1 столову ложку сметани, 2 яйця, сіль, перець (за смаком), 4-5 ст. л борошна. Ретельно перемішати компоненти до однорідної маси.

Поставте на вогонь сковорідку, додайте соняшникову олію, сформуйте драники й обсмажте їх з кожної сторони до появи золотистої скоринки.

На другій сковороді підсмажте дрібно нарізане сало, потім додайте дрібно нарізану цибулю і трохи підсмажте. Потім додайте м'ясний фарш, 2 ст. л томатної пасти, трохи води, а також сіль та перець (за смаком). Тушкуйте 5 хвилин, поки вода не випарується.

Візьміть горщик для духовки, викладіть шар драників, зверху викладіть фарш і 2 ложки сметани. Запікайте страву 15-20 хвилин за температури 185 градусів. Подавайте зі сметаною. Смачного!

Нагадаємо, Євген Клопотенко назвав найпопулярніший рецепт серед українців.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо ламаєте голову над тим, щоб смачного та нескладного приготувати на обід, тоді записуйте рецепт картопляних рулетів із грибами. Вони виходять дуже ніжними, ситними та смачними. Що потрібно для рецепту?