Новорічні салати з різних країн: рецепти і ціни на них в Україні
Підбірка з декількох салатів, які люблять їсти на Різдво за кордоном
На свій новорічний стіл більшість українців буде готувати по старому салат олів'є, оселедець під шубою, крабовий салат і мімозу. Однак, деякі не проти поекспериментувати та додати на стіл страви, які, наприклад, роблять на різдво в інших країнах.
Журналісти сайту "Коментарі" підготували для вас кілька рецептів салатів, які прикрашають святковий стіл в Австралії, Америці та Італії. Також ми порахували, скільки будуть коштувати всі інгредієнти на ці салати.
Австралійський різдвяний салат "Ракета"
Інгредієнти:
300 г філе курячої грудки - 25 гривень;
3 склянки 750 мл води;
1 великий апельсин (300 грамів) - 11 гривень;
1/2 середнього граната 160 г - 25 гривень;
70 грамів листя руколи - 35 гривень;
Фініки 100 грамів - 10 гривень;
Обсмажений мигдаль 15 г - 25 гривень (пачка 50 грамів);
1 лимон - 7 гривень;
Оливкова олія - 60 грн (можна замінити соняшниковим);
Лимонний чебрець - 20 грн.
Заправка
Столова ложка апельсинового соку;
Столова ложка лимонного соку;
Апельсинова шкірка;
3 чайні ложки свіжого лимонного чебрецю;
2 чайні ложки оливкової олії першого віджиму;
Щіпка перцю.
Приготування:
Помістіть курку і воду в невелику каструлю і варіть на сильному вогні. Слід довести до кипіння. Потім зменште вогонь до мінімуму і варіть на повільному вогні без кришки 10 хвилин. Потім треба зняти з вогню, остудити 20 хвилин. Тим часом зніміть цедру з половини апельсина довгими тонкими смужками. Апельсин очистити, нарізати шматочками, залишивши 1½ столових ложок соку. Зробити заправку; змішайте соки, цедру, чебрець і масло в невеликому глечику. Приправити перцем. Далі слід видалити кісточки з граната і дістати курку з води. Розкладіть ракету на великій тарілці. Скропити невеликою кількістю заправки. Зверху викладіть курку, часточки апельсина, фініки, насіння граната і горіхи. Скропити залишилася заправкою.
Вартість салату склала 218 гривень.
Американський різдвяний салат з козячого сиру, груші та зацукрованих пеканів
Інгредієнти:
100 г горіхів пекан - 50 гривень;
Коричневий цукор 2 ст.л - 30 грн (400 грамів);
1 столова ложка кленового сиропу - 70 грн (500 мл);
2 груші 300 грамів - 30 гривень;
Козій сир 150 грамів - 120 гривень.
Для заправки
1 чайна ложка гірчичного порошку - 7 грн;
2 столові ложки білого винного оцту - 40 грн (0,5 л);
4 столові ложки оливкової олії - 60 грн (можна замінити соняшниковим).
Приготування:
Нагрійте духовку до 200C та викладіть горіхи пекан на деко з антипригарним покриттям. Далі треба їх скропити цукром і кленовим сиропом і перемішати. Смажте 5-7 хвилин до золотистого кольору, потім дайте повністю охолонути, перш ніж нарізати. Тим часом приготуйте заправку, добре змішавши інгредієнти та приправи. У великій мисці змішайте грушу з руколою і перемішайте з невеликою кількістю заправки.
Безпосередньо перед подачею на стіл, обсмажте кружечки козячого сиру до золотистого кольору. Далі покладіть залишилася заправку в м'яку пляшку і перемішайте по краю тарілки. У центр викласти грушу і руколу, посипати горіхами та посипати козячим сиром.
Вартість салату склала 407 гривень.
Італійський різдвяний салат
Інгредієнти:
Цвітна капуста 1 штука - 30 гривень;
Мариновані перці 3-4 штуки - 70 грн (банку);
За жмені зелених і чорних оливок - 60 грн (2 банки);
Маленька червона цибулина, нарізана соломкою - 13 гривень;
Кілька столових ложок каперсів - 40 грн;
Кілька столових ложок нарізаної свіжої петрушки - 10 грн;
Білий винний оцет - 40 грн (0,5 л);
Оливкова олія першого віджиму - 60 грн (можна замінити соняшниковим);
Сіль і перець;
Маленька банка анчоусів - 50 гривень.
Приготування:
Варити суцвіття цвітної капусти в киплячій воді 10 хвилин. Промити їх під холодною водою, щоб зупинити приготування, і дайте їм стекти на друшляку до висихання. Помістіть капусту в велику миску. Додайте смужки червоного перцю, оливки, червону цибулю, каперси та петрушку. Заправте інгредієнти невеликою кількістю білого винного оцту та оливкової олії (приблизно 1 частина оцту на 3 частини оливкової олії). Приправити сіллю і перцем. Акуратно перемішайте, щоб покрити заправкою всі інгредієнти. Зверху розкладіть анчоуси. Поставте в холодильник на кілька годин або на ніч, щоб дати аромату розкритися. Подавати холодним.
Вартість салату склала 373 гривні.
Відзначимо, що вартість продуктового на перераховані вище салати взята середня по Україні. У деяких містах ціни можуть трохи відрізнятися.
Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про рецепт різдвяного кексу, а також про рецепт салату "Новорічний танець".